Home » Cognac Informatie, Featured

Waarom is cognac gezond?

5 Comments

Cognac is een van de beste dranken als het gaat om uw gezondheid. Om die reden wordt cognac ook wel: de helende drank of  het levens water genoemd.

Let er wel op dat Alcohol met mate geconsumeerd moet worden.

 

 

Om de volgende redenen is cognac goed als het gaat om uw gezondheid:

1. Cognac is rijk aan polyfenolen, die van nature in druiven zitten. Polyfenolen werken ontstekingsremmend, beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen en verminderen de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten, waardoor minder arteriosclerose optreedt.

2. Cognac is een zuiver product. Het is laag in natuurlijke suikers en is vrij van alle andere additieven.

3. De oudere cognacs zoals de XO’s, hebben grote voordelen voor de gezondheid omdat ze gerijpt zijn in eiken vaten voor vele jaren. Sommige bestanddelen in eiken vaten, zoals ellaginezuur hebben een belangrijke antioxidante werking.

4. Als je ooit een verkoudheid hebt, vergeet het nemen van pillen. Cognac helpt het verruimen van bloedvaten en verlicht de hoofdpijn.

5. Als je cognac regelmatig drinkt (ongeveer 15 ml per dag), helpt het je te beschermen tegen hart en vaatziekten.

Volgens Organic-Lafragette, is cognac drinken gezond op de volgende reden:

De stad Cognac ligt in het departement Charente, waar veel mensen wonen die ver over de leeftijd van honderd jaar zijn. Het lijkt erop dat de levensverwachting, hoger is dan het nationale gemiddelde. Dit lijkt te wijten aan het feit dat Cognac, gedronken wordt op een dagelijkse basis.

Er zijn vele andere gezondheids redenen die verband houden met cognac. Het is bijna onmogelijk om ze allemaal in een keer te noteren. Mochten er meer gevonden worden dan zal ik deze toevoegen.

Tevens schijnt het drinken van veel alcohol goed te zijn tegen de varkensgriep….

Tags bij deze post:

5 Comments »

 • kimberley pex said:

  Zou ‘t dan toch waar zijn dat cognac schadelijke bacterien doodt? Na al mijn antibioticakuren voor m’n darmen (crohn), denk ik nu weer dat ‘n cognac op z’n tijd helemaal niet zo slecht is . De ontelbare kuren antibiotica heeft in ieder geval m’n totale darmflora naar de haaien geholpen.

 • Mathieu Trepels said:

  Veel mensen noemden me een zak. Vervolgens dronk ik regelmatig een glas cognac. Nu loop ik weer strak in het pak.

 • Johnny said:

  Verreweg de lekkerste borrel die er bestaat Proost!!!!

 • kimberley pex said:

  Na een lange periode van totale geheelonthouding , i v m 10 jaar lang operaties, en medicatie, denk ik nu al een aantal weken aan een cognac. Mijn vader(+ ,die in mijn hart zit) en ik , dronken wel eens samen een goede cognac. Zo ben ik tientallen jaren geleden deze drank gaan waarderen. Hij leerde me dat dit i d d de zuiverste drank is. Vorige week sprak ik met mijn huisarts-een fijne vrouw- erover dat ik wel eens eraan denk om weer ‘ns een cognac te gaan drinken. Ze vertelde me dat er nu, volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken, is vastgesteld dat een goede zuivere cognac , of een verantwoorde rode wijn (de meeste wijn is mee geprutst, import export, indikken-onvoorstelbaar dat wordt veel gedaan- aanlengen , en wat kunstmatige toevoegingen) dus zuivere rode wijn en cognac van goede kwaliteit , preventief werken tegen heel veel soorten aandoeningen , en zelfs de gezondheid flink bevorderen. Met mate natuurlijk. Montignac(+)ik heb al zijn boeken, had dit ook al grotendeels geconstateerd. Galstenen, cholesterol , hart en vaatziekten, plaque ,dementie,spijsverteringsstoornissen, dat wist ik al, maar het blijken nog véél meer aandoeningen te zijn waar cognac goed tegen werkt. Mooi site, ik lees dit nu weer , en denk erover na.

 • ROGER said:

  Ja goede drank is met mate nooit slecht..TIJD DAT WE WEER EEN FRANSE COGNAC BURGERMEESTER MAKEN.
  GREETS BRAVE,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form