Home » Cognac Informatie, Featured, Headline, Mixen met cognac

Vijf zomer Cognacs, geweldig met ijs!

2 Comments

Het wordt warmer en de trend is toch dat minder mensen zin hebben in een drankje als Cognac in de zomer. Toch kan het lekker zijn om Cognac in de zomer te drinken met wat klontjes ijs! Hoewel sommigen dit absoluut als barbaars zien

Ijs in Cognac is dan ook niet bedoeld om te gebruiken in de wat oudere Cognacs maar vooral in de jongere Cognacs, of Cognacs die hier speciaal voor gemaakt zijn.

In dit artikel bespreek ik 5 Cognacs die goed in de zomer te drinken zijn, zowel puur als in combinatie met een verfrissend ijsblokje.

 1. ABK6 – Ice Cognac, een heerlijke fruitige en frisse Cognac. Hoewel die voor met ijs is gemaakt, smaakt hij ook heerlijk zonder ijs!
 2. Chateau Beaulon 7 ans, één van mijn meest favoriete Cognacs all-time. Een Cognac die het hele jaar door te drinken is dankzij zijn frisheid, maar ook door het gebruik van de Folle Blanche druif extra bijzonder is.
 3. Courvoisier Exclusif, kortgeleden geproefd met een ijsklontje erin en was verbaast hoe lekker deze smaakte met ijs. Ook het verwateren waar sommigen Cognacs last van hebben bleef weg. Tevens lekker fruitig!
 4. Pierre Ferrand 1840 Original Formula, een nieuwe Cognac van het huis dat alleen Cognacs uit de mooiste regio, Grande Champagne gebruikt. Door het hogere alcoholpercentage van 45% (het ijs verwaterd het vanzelf naar beneden) en een lekker zoetje is deze zeer geschikt voor de zomer!
 5. Rémy Martin Coeur de Cognac, één van de laatste toevoegingen aan het assortiment van Rémy Martin, nu al een groot succes, voornamelijk onder vrouwen die op de frisse en fruitige (perzikken) smaak van deze Cognac vallen. Ook zeer goed te combineren met ijs.
Tags bij deze post: , , , , ,

2 Comments »

 • Comandon VSOP - Cognac Review.nl said:

  […] de zomervakantie is het weer tijd om een Cognac te beschrijven, eentje die prima bij het onderwerp Zomer-Cognacs past! De Comandon VSOP is namelijk een heerlijk volle en fruitige Cognac die uitermate lang met een […]

 • mj de man said:

  ik was 2 weken geleden in cognac bij remy martin hadden ze bij de afsluiting van de rondleiding op de counter en koelmachine van ong. 55x55x40 cm 2 flessen vsop op z”n kop er in staan . ze tappen tussen 15/20 graden onder nul. zeer trendy zeggen ze ook om de auwbolligheid van cognac er af te halen! en om een jonger publiek te berijken./groet

Reageer op dit artikel!

Feedback Form