Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

Top 10 XO Cognacs 2010

2 Comments

In navolging op het artikel: Top 10 VSOP Cognacs 2010 beschrijf ik nog net voor kerst de Top 10 XO Cognacs van 2010!

De XO Cognacs in deze Top 10 zijn allen XO’s die door CognacReview zijn geproefd en ook echt in deze categorie behoren. Geen Louis XIII dus…

Natuurlijk is dit lijstje subjectief, smaak is namelijk persoonlijk, toch hoop ik dat jullie je kunnen vinden in dit lijstje!

Persoonlijke favoriete XO’s zie ik graag terug in de reacties!

1. Audry XO, ik begin met deze Fine Champagne Cognac omdat het een XO is die mijn hart heeft veroverd. Wat een complexe smaken voor zo’n Cognac! Hulde!

2. Prunier Special Reserve Borderies, een borderies Cognac uit 1991 en 1992. Zeer smaakvol en de winnaar bij de laatste Cognac Proeverij! Binnenkort de review op deze site!

3. Grosperrin XO, wederom een Fine Champagne Cognac die hoog scoort! Zeer vol van smaak, mede door zijn iets hogere alcoholpercentage van 42,5%.

4. Prunier 20 ans, een Fins Bois Cognac dat naar oude Caribische rum smaakt, dat is de Prunier 20 ans. Eén van de verrassingen van 2010!

5. Maxime Trijol XO, een oude liefde van mij, dit was namelijk één van mijn eerste Cognacs in mijn oriënterende fase met Cognac. Deze cognac scoorde ook zeer hoog bij de afgelopen proeverij! Kortom perfecte Grande Champagne XO Cognac.

6. Daniel Bouju Royal 60%, een 15 jaar oude Grande Champagne met 60% alcohol kon niet fout zijn, deze is dat dan ook absoluut niet. Tip om in je kast te hebben!

7. Delamain Pale & Dry, een betaalbare en goed verkrijgbare XO gemaakt van Grande Champagne. Prima keus die niet kan tegenvallen!

8. François Peyrot XO, een mooie vettige Grande Champagne XO Cognac. Te krijgen voor onder de 60 euro! Aanrader!

9. Brillet Tres Vieille Reserve XO, één van de zachtste Grande Champagnes die ik ken. Voor veel mensen een pluspunt!

10. Martell Cordon Bleu, als afsluiter wou ik graag een bekend merk hebben! Mijn keus viel op de zeer bloemige en complexe Cordon Bleu, gemaakt van veel Borderies Cognacs en dat proef je!

Note: Het was moeilijk om een top 10 uit al mijn geproefde XO Cognacs te selecteren, er zaten er velen tussen die ik graag had willen vermelden maar door de limitering van 10 niet in het lijstje pasten…

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

2 Comments »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form