Home » Te koop

Te koop: Richard Hennessy

No Comment

De Richard Hennessy is wellicht één van de mooiste Hennessy Cognacs, op EBAY wordt nu een nieuwe ongeopende fles met orginele doos, flessenstopper en een boekje met informatie aangeboden.

Doos:
Deze doos is bijzonder vanwege de ronde vorm. De vorm is anders dan de veel voorkomende “platte” editie. Het is niet alleen de ronde vorm van de doos, maar vooral de binnenkant van de doos die deze editie echt uniek maakt. De binnenkant is bekleed met een lichtgoudkleurig satijnen stof. In de stof zijn tientallen kleine Hennessy logo’s geprint. Dit maakt het bijzonder en exclusief, omdat latere editie’s geen satijnen bekleding en geen logo’s hebben.
Als de doos open tentoongesteld staat is dit een lust voor het oog.

Cognac:
In 1996 heeft Hennessy de ultieme cognac gelanceerd. Onder de naam Richard Hennessy – een eerbetoon aan de stichter van het huis. Het is de perfecte blend van ruim 100 zeldzame eaux-de-vie, waarvan sommige zelfs uit de vroege 19e eeuw.
Richard Hennessy’s zijdezachte karakter en subtiele, breed geschakeerde aroma’s verzekeren de bevoorrechte drinker van de ultieme beleving van cognac. Richard Hennessy behoort uitsluitend puur te worden genuttigd uit een tulpvormig kristallen glas met kleine opening opdat de aroma’s langzaam vrijkomen en ten volle kunnen worden gewaardeerd.

Fles:
Richard Hennessy wordt aangeboden in een kostbare Saint Louis-karaf van het zuiverste kristal waarin wijnbladeren en druiventrossen gegraveerd zijn. Aan de zijkant van de fles is het serienummer gegraveerd dat overeenkomt met het nummer in het boekje. Ook de kristallen flessenstopper die in de doos zit is gegraveerd.

Kleur:
Schitterend taankleurig met koperen flonkeringen en een prachtige, okerkleurige rand.
Geur:
Zeer uitnodigend boeket, zacht, subtiel, verfijnd en verleidelijk met complexe aroma’s van geurige bloesems, rijp fruit, zachte kruiden, tabak, leer en nog veel meer.
Smaak:
Een sensatie van uiteenlopende, niettemin zeer harmonische smaken; nuances van rijp fruit, oriëntaalse kruiden en specerijen, cederhout, bijenwas en de kenmerkende, verfijnde rancio die slechts de oudste cognacs siert.
inhoud: 70cl
alcohol: 40%

Conditie doos:
• Binnenkant:
Perfecte staat.
• Buitenkant:
Goede staat. Alleen op de bovenkant een aantal kleine deukjes in het leer.
• Sluiting:
Perfecte staat.
Conditie fles:
• Kristallen karaf:
Perfecte staat. Geen krassen, graveringen duidelijk zichtbaar.
• Kurk / sluiting:
Perfecte staat. Zegel ongeopend.
• Flessenstopper:
Perfecte staat. Geen krassen, graveringen duidelijk zichtbaar.
Conditie boekje:
• Kaft:
Perfecte staat.
• Papier:
Perfecte staat

Lezen voor het bieden:
Op Ebay mag geen alcohol verkocht worden. Echter gaat het hier om een collectors item.

Ebay-beleid:
– De waarde van het item zich in de collectible container, niet de inhoud ervan.
– De container is niet geopend en eventuele incidentele inhoud niet bestemd zijn voor consumptie.
– Het item is niet beschikbaar op elk verkooppunt.
– De verkoper zal alle passende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de koper de wettelijke leeftijd hebben bereikt in de van koper en verkoper bevoegd is. Dit is in het algemeen, 18 jaar oud.
– Ervoor zorgen dat de verkoop voldoet aan de eisen van alle toepasselijke wetten en voorschriften van de scheepvaart zowel de kopers en verkopers.

Verzendings informatie:
Binnen Nederland wordt het pakket gratis verzekerd verzonden. Handtekening voor ontvangst. Kosten zijn voor de aanbieder.

Interesse? Ga naar Ebay!

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)

Reageer op dit artikel!

Feedback Form