Home » Cognac Reviews, Headline

Rémy Martin VSOP Matured Cask Finish

8 Comments

Rémy Martin heeft een nieuwe Cognac gelanceerd, genaamd VSOP Matured Cask Finish, een hele mond vol… Deze nieuwe Cognac vervangt de bekende VSOP in de mat groene fles.

Hoewel ik nog steeds niet helemaal besef waarom de fantastische VSOP vervangen wordt door een nieuwe Cognac, kan ik gelukkig concluderen dat de nieuwe VSOP Matured Cask Finish ook zeker de moeite waard is.

De oude VSOP heeft mij veel bijzondere herinneringen gebracht, het was tenslotte één van mijn eerste Cognacs die ik gedronken heb… Toch ben ik er mee eens dat de nieuwe fles er meer premium uitziet, vooral de zilveren stempel vind ik erg gaaf.

Qua kwaliteit is er volgens Rémy Martin niets veranderd, de cognac blijft zo’n 55% Grande Champagne en 45% Petite Champagne.

Wat is er dan wel veranderd?

Bij de oude VSOP werden de verschillende Cognacs bij elkaar gevoegd, tot 40% gereduceerd met water en daarna redelijk snel gebotteld.

Bij deze nieuwe VSOP MCP (de naam is wel lang zeg…) worden de verschillende Cognacs samengevoegd, tot 40% gereduceerd en worden vervolgens weer in minimaal 20 jaar oude eiken vaten opgeslagen voor één jaar, dit proces wordt ook wel huwen genoemd, dit proces zorgt voor een soepelere smaak.

De Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish is door de nieuwe manier van lagering complexer en smaakvoller dan de traditionele VSOP.
Opvallend is dat de fruitigheid wordt versterkt en het “pepertje” wat wordt afgezwakt, zodat de smaak ronder en voller is.

Al met al kan geconcludeerd worden dat de caracteristieke smaak van de VSOP redelijk verdwenen is, toch zal deze Cognac zeker een succes worden, daar deze MCP door een groter publiek gewaardeerd zal worden. Iets dat de populariteit van Cognac zeker geen onrecht zal aan doen.

 

De proefnotities van de Rémy Martin VSOP Matured Cask Finish zijn:

De kleur: helder goud, zelfde kleur als de VSOP.
De neus: gerijpt, complex en krachtig aroma’s met vanille, honing, veel fruit en wat bloemen.
De smaak: fruitig (perzik en abrikozen) in het begin, later wat licht hout smaken. De smaak is veel ronder dan de groen-fles VSOP. De karakteristieke smaak Fine Champagne is helaas minder herkenbaar.
De afdronk: een evenwichtige, maar kort in lengte.
De leeftijd: 4 tot 12 jaar oude cognac met een gemiddelde leeftijd van 8 jaar.
De herkomst: 55% Grande Champagne, Petite Champagne 45%.
De prijs: ongeveer 32 euro
De prijs / kwaliteit verhouding: een 8- uit 10. Zeer goed smakende Cognac en prima prijsstelling.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 7.3/10 (12 votes cast)
Tags bij deze post: , , , ,

8 Comments »

 • Jos Huffmeijer said:

  Al eerder heb ik een reactie gegeven op deze prachtige cognac, maar ik wil toch wel op het gegeven wijzen dat de cognac na de finale blending wordt doogelagerd op kleine eikenvaten die minstens 20 jaar oud zijn. Alleen deze vaten zorgen voor de fruitigheid en de volle ronde smaak.

 • Goldengate said:

  Dat klopt meneer Huffmeijer. Ik heb hem in Cognac al geproefd vorig jaar..heerlijk hoor!

  Edit: Deel reactie aangepast, we willen het hier wel gezellig houden…

 • Wouter (author) said:

  Dank voor de opmerking Jos! Heb de 20 jaar oude eiken vaten toegevoegd aan het bericht…

  @ Goldengate, dank voor de aardige reactie….

 • Goldengate said:

  Is vriendelijk bedoeld hoor.
  Ik hoop dat je wel tegen een kritische opmerking kan….

 • 5de Cognac Forum Proeverij - Cognac Review.nl said:

  […] Rémy Martin VSOP Matured Cask Finish […]

 • Rémy Ginger – Zomer Cocktail - Cognac Review.nl said:

  […] V.S.O.P. Mature Cask Finish is als digestive al erg aangenaam maar is daarnaast ook prima te mixen! De Rémy Ginger is een […]

 • Rémy Ginger – Zomer Cocktail - Cognac Review.nl said:

  […] V.S.O.P. Mature Cask Finish is als digestive al erg aangenaam maar is daarnaast ook prima te mixen! De Rémy Ginger is een […]

 • Cognac kerst aanbiedingen! - Cognac Review.nl said:

  […] Remy Martin VSOP mature Cask Cognac 70 cl kadoverpakking met 2 glazen Gall aanbiedingen t/m zo 30-12 €30.99 Uw korting: €4.60 […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form