Home » Featured, Headline, Nieuws

Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish vervangt VSOP

4 Comments

Schokkend, de Rémy Martin vervangt komende maanden de alom geliefde VSOP met de VSOP Mature Cask Finish.
Deze nieuwe Cognac wordt zoals de naam al zegt, na blending nogmaals voor een jaar in eikenvaten gelagerd. In theorie zou dit een mooier product moeten opbrengen en dat gebeurt waarschijnlijk ook wel Rémy Martin kennende…

Naast naam en smaak, verandert ook de fles, de iconische groene fles verdwijnt voor een doorzichtige fles die lijkt op de Remy Martin Grand Cru VS.

De nieuwe cognac heeft een jaar gerijpt in vaten die gemaakt zijn van eikenhout uit Limoges. De vaten zijn twintig jaar oud en kleiner dan de vaten die normaal gezien gebruikt worden. Door het gebruik van deze vaten is de cognac iets fruitiger, met tonen van perzik en abrikoos.

In februari wordt de wisseling in Engeland ingeluid, waarna vervolgens de rest van Europa wisselt naar de VSOP Mature Cask Finish.

Op Cognac Fans, onze zustersite, vermeldden we dit bericht al eerder, echter waren er wat tegengestelde meningen over het feit of de “oude” zou verdwijnen, wachtend op duidelijkheid heb ik gewacht met publicatie op Cognac Review.

Tags bij deze post: , ,

4 Comments »

 • Jos Huffmeijer said:

  De Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish is door de nieuwe manier van lagering veel complexer en smaakvoller dan de traditionele VSOP.
  Opvallend is dat de fruitigheid wordt versterkt en het “pepertje” wat wordt afgezwakt, zodat de smaak ronder en voller is. Ik zelf vind het een hele mooie verbetering.
  Rémy Martin bewijst hiermee weer dat zelfs een bijzonder traditionele drank als cognac geïnnoveerd kan worden zonder afbreuk te doen aan de drank zelf. Ook laat Rémy Martin hiermee zien dat zij de Europese markt heel serieus en belangrijk blijft vinden. Terwijl veel andere cognachuizen al hun pijlen op de Aziatische- en Russischemarkt zetten durft Rémy het toch maar aan om zich óók te richten op de veranderende smaak van de Europese consument. Het succes van Rémy Martin Coeur de Cognac laat maar al te duidelijk het bewijs van hun visie zien.
  Ik ben ervan overtuigd dat ook deze VSOP Mature Cask Finish minstens net zo geliefd gaat worden als zijn voorganger. De smaak en kwaliteit spreken voor zichzelf.

 • Goldengate said:

  Ik heb de eer gehad om deze “aangepaste” VSOP al te proeven. Dit is, voor mij, een duidelijke verbetering tov de huidige VSOP, die mij niet zo kan bekoren. Wordt ongetwijfeld een toppertje.
  Verder onderschrijf ik het verhaal van de heer Huffmeijer volledig.

 • Rémy Martin VSOP Matured Cask Finish - Cognac Review.nl said:

  […] Martin heeft een nieuwe Cognac gelanceerd, genaamd VSOP Matured Cask Finish, een hele mond vol… Deze nieuwe Cognac vervangt de bekende VSOP in de mat groene […]

 • Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish Cocktail Expert Case - Cognac Review.nl said:

  […] Cocktail Expert Case bevat een fles Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish,  2 Tumbler glazen van Rémy Martin, een boek met  cocktailrecepten en een shaker, een strainer […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form