Home » Brandy, Cognac Informatie, Featured

Rémy Martin V – Ongerijpte Brandy

No Comment

Kort geleden vroeg ik op het CognacForum of er door Cognacmakers ook zoiets verkocht wordt als ongerijpte Cognac. Dit omdat ongerijpte Whisky en Bourbon, vaak White Dog of Moonshine genoemd, momenteel een enorme hit is….

Kennelijk dacht Rémy Martin hier zelf ook al over, na de populariteit van dit soort bij de bovengenoemde dranken. Rémy Martin komt nu op de proppen met de “V”, een blank wijndestillaat dat niet gerijpt wordt.

Doordat er geen rijping plaatsvind, mag dit product nooit een Cognac genoemd worden, ook is het de vraag of Rémy Martin “dure” druiven uit het Cognac-gebied gebruikt voor een drank als dit.

Na de destillatie wordt de brandy gefiltreerd middels een chill-filtratie techniek van -10graden dat ervoor zorgt dat deze glashelder wordt, een brandy is namelijk nooit absoluut helder…

Daarnaast zorgt deze filtratie ervoor dat deze Brandy niet gaat vlokken in de vriezer, een plek waar deze drank naar mijn verwachting voornamelijk komt te liggen. Zie het maar als een soort jonge Jenever of een en makkelijke drank om mee te mixen…

De fles van deze “V” lijkt zeer veel op de normale VSOP van Rémy echter is de fles deze keer in helder glas uitgevoerd met een opliggend Rémy Martin logo. Het ziet er prachtig en vooral exclusief uit!

Naast deze kleurloze ongerijpte brandy, is er ook een kleurloze gerijpte Cognac op de markt, de Godet Antarctica.

Wat vinden jullie van deze ontwikkeling van Rémy Martin? Is het een gat in de markt van de shotjes en Cocktails of gaat dit niets worden, net zoals de Rémy Silver (een Cognac met Wodka)?

Ik ben benieuwd…

P.s. deze Brandy wordt hoogstwaarschijnlijk niet verkocht in Nederland…

Tags bij deze post: , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form