Home » Cognac Reviews, Featured

Rémy Martin Louis XIII

15 Comments

louis2Deze Grande Champagne cognac is het toppunt van verfijning, alle eigenschappen en subtiliteiten hun toppunt hebben bereikt.

Rémy Martin Louis XIII is uitermate subtiel en harmonieus van smaak. Dit is iets wat alleen zeer oude distillaten van druiven uit de Grande Champagne streek kunnen ontplooien. Louis XIII spreek je officieel uit als Louis treize.

Rémy Martin Louis XIII is een 40 tot 105 jaar oude cognac met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar, 100% van deze godendrank komt uit de Grande-Champagne regio. De XIII is de duurste cognac van Rémy Martin.

De proefnotities van de Rémy Martin Louis XIII zijn:

De kleur: helder vurig mahoniebruin.
De geur: rijk, heerlijk fruit, zeer stijlvolle Grande Champagne neus. De geur van vanille en nootmuskaat is zeer goed waar te nemen. Tevens redelijk wat aroma’s van bloemen te herkennen zoals viooltjes en iris.
De smaak: een explosie van subtiliteiten in smaak. Rijk op de tong, zeer zacht van smaak en vele laagjes zonder scherpe tonen.
De afdronk: unieke en zeldzame aroma’s. Lange afdronk van minstens een uur.
De herkomst: 100% Grande Champagne.
De leeftijd: 40 tot 105 jaar.
De prijs: rond de €2.000,- in 2015 (prijspeil 2009 was €1.000,-, prijzen stijgen dus snel!).

Louis XIII is onbetwist ‘s werelds fijnste en meest uitzonderlijke Cognac en is dan ook altijd al zeer geliefd in de hoogste politieke kringen, de modewereld en kunstkringen. Christian Dior en Sir Elton John behoren tot de schare liefhebbers.

Maar ook Queen Elisabeth II kreeg ter ere van haar bezoek aan het befaamde paleis Versailles tijdens haar bezoek in Frankrijk in 1957 een glas van deze Grande Champagne Cognac aangeboden. Tevens vierde Winston Churchill in 1951 zijn verkiezingsoverwinning met een glas Louis XIII de Rémy Martin.

Check al het nieuws omtrent de Louis XIII, klik HIER!

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.4/10 (8 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

15 Comments »

 • schief said:

  Heb je voor de review zelf een fles aangeschaft? Zag dat die voor zo’n 800 euro + over de toonbank gaan… Ben zelf heel erg te spreken over de Hennessy Paradis (lekkerste die ik tot nu toe geproefd heb), maar ook de prijs daarvan weerhoud me er een fles van aan te schaffen (ook al is dat de helft van de prijs van de Louis XIII…).

  Leuk dit weblog! Ga ik vaker bezoeken!

 • admin (author) said:

  Ik heb voor deze review niet zelf een fles aangeschaft. Gelukkig heb ik het voorrecht gehad om deze goddelijke drank, te proeven bij een kennis.

  Heb zelf de Paradis van Hennessy nog niet geproefd, ben er zeer benieuwd naar.
  Mocht jij er een leuk stuk over kunnen schrijven, dan hou ik me aanbevolen.

  Groeten,

  Wouter

 • Pierre Ferrand Ancestrale, een godendrank! - CognacReview.nl said:

  […] De kleur: gepolijst goud/mahony hout. De geur: zeer delicate neus van walnoten, en chocolade. De smaak: gedroogd fruit, leer, chocolade en een hint van tabak. De na-smaak: langer en verfijnder dan een Remy Martin Louis XIII. […]

 • Maxime Trijol Ancestral - Cognac Review.nl said:

  […] proef je nauwelijks.. De na-smaak: de lengte exceptioneel lang, in mijn beleving net zo lang als de Remy Martin Louis XIII. De herkomst: 100 % Grande Champagne, “1er Cru” of Cognac De leeftijd: ongeveer 60 jaar […]

 • Wouter (author) said:

  Gisteren bij de presentatie van de Louis XIII Rare Cask deze “normale” Louis XIII mogen proeven. Er werd een flinke hoeveelheid ingeschonken in het speciale en schitterende kristallen Louis XIII glas gemaakt door Christophe Pillet.

  De geur van de Louis XIII is een onmiskenbare volle, doch iets zware Grande Champagne geur met hinten erdoorheen, wat veel wegheeft van viooltjes en iris. Erg knap, aangezien dit vooral de Borderies kenmerkt.

  De smaak is wederom erg vol en zelfs een tikkeltje scherp. Het is absoluut geen zachte, krachteloze gerijpte Cognac. Maar wat een smaak sensatie zeg! De laagjes die ik in mijn eerste review over deze Cognac beschrijf zijn nog steeds waar te nemen, echter heel moeilijk om te omschrijven…

  Gezien de al eerder gedronken heerlijke champagnes (Piper-Heidsieck Brut, Champagne 2000) de grote hoeveelheid, zeker wel 5 ml Louis XIII, en het feit dat ik nog een flink stuk moest rijden, heb ik maar besloten om ongeveer de helft van deze dure drank te laten staan. Wat een zonde eigenlijk…. Had ik maar een miniatuurtje bij me…. ;-)

 • Veelgestelde vragen over de Louis XIII RARE CASK 43,8° - Cognac Review.nl said:

  […] Deel 2: LOUIS XIII RARE CASK versus LOUIS XIII? […]

 • Louis XIII Black Pearl, introductie in NL - Cognac Review.nl said:

  […] geur van de Louis XIII is een onmiskenbare volle, doch iets zware Grande Champagne geur met hinten erdoorheen, wat veel […]

 • petra said:

  Kan een echte kenner mij vertellen voor welke reele prijs ik een Louis XIII Grande Champagne uit Duitsland van 70 ml met gegraveerd nr in karaafdop en onderkant van de verzegelde fles in originele doos kan aanbieden? Het is een schenking van mijn ex. Maar ik ben niet het type dat deze congac nu alleen gaat zitten drinken. Liever verkoop ik het aan een echte kenner en liefhebber.

  Bij voorbaat dank
  Petra

 • Jos Huffmeijer said:

  De herkomst van de karaf Louis XIII, maakt niets uit voor de prijs.
  De consumentenprijs van deze Koning van de cognacen (en zeker mooier en verfijnder van smaak dan de Paradis van Hennessy!) ligt tussen de € 1100,- en € 1350,-. Wat wel ‘n klein beetje voor de prijs kan mee spelen is de datum van aankoop. Hoe langer dat geleden is, hoe lager de prijs kan zijn, want bewaar condities hebben toch wel wat invloed op de kwaliteit van de cognac, ook al is de fles/karaf nooit open geweest. aan de verpakking van de Louis XIII kan je zien rond welke tijd hij is gekocht.
  Ik zelf zou zo’n bijzondere cognac niet verkopen, maar als je het wel gaat doen, lijkt mij het voor de hand liggen als je er een soort veiling van maakt of dat je hem door een goede slijter laat verkopen. Dat laatste kost je natuurlijk wel provisie.
  Ik ben dus nieuwsgierig naar wat je gaat doen.

  Succes,
  Jos.

 • Rémy Martin Louis XIII miniatuur - Cognac Review.nl said:

  […] introductie over de Louis XIII Cognac, deze Cognac wordt gemaakt door Rémy Martin en is zijn meest luxueuze Cognac, de Cognac bestaat […]

 • john said:

  echte bagger, doe mij maar een onvervalste dujardin

 • Gerard van Olphen schenkt zichzelf nog maar eens in said:

  […] vuur in zijn open haard te kijken. “SNS Rrrroyale’, grapte hij tegen het vuur. Hij had een speciaal flesje opengetrokken om zijn nieuwe baan te vieren. Het volk was verontwaardigd omdat hij elk jaar 550.000 […]

 • Gerard van Olphen/ | Nurks said:

  […] vuur in zijn open haard te kijken. “SNS Rrrroyale’, grapte hij tegen het vuur. Hij had een speciaal flesje opengetrokken om zijn nieuwe baan te vieren. Het volk was verontwaardigd omdat hij elk jaar 550.000 […]

 • Cognac Review – Elke week een nieuwe cognac beschrijving!Rémy Martin Centaure de Diamant said:

  […] de Diamant is onderdeel van de QSS lijn die bestaat uit: Remy Martin XO, Centaure de Diamant, Louis XIII en Louis XIII Black Pearl […]

 • Cognac Review – Elke week een nieuwe cognac beschrijving!Louis XIII Black Pearl Anniversary Edition – 140 jaar Louis XIII said:

  […] De Nederlandse onthulling van de Louis XIII Black Pearl Anniversary Edition vond plaats in het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam. De Black Pearl Anniversary Edition werd gezien de exclusiviteit helaas, maar begrijpelijk, niet geopend om te proeven. Wel werden we verwend met een glas van de reguliere Louis XIII, deze Cognac blijft ook voor een gevorderde Cognac liefhebber iedere keer weer genot om te mogen proeven! Dit beloofd wat voor deze bijzondere Black Pearl Anniversary Edition! Voor de proef notities verwijs ik graag naar onze review van de Louis XIII. […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form