Home » Cognac Reviews, Featured

Ragnaud Sabourin Alliance VS Grande Champagne

No Comment

Ragnaud-Sabourin-no4-1De Ragnaud Sabourin Alliance is een stro gele cognac met licht houtige tinten, aanvankeljik bloemig maar geleidelijk komen de aroma’s vrij. Persoonlijk vind ik deze cognac iets te jong om te verkopen, cognacs uit de Grande Champagne kunnen zeer oud worden, en daarom duurt het vele jaren voordat deze cognacs tot hun ontplooiing komen. Jonge cognacs uit de Grande Champagne kunnen daardoor scherp en aggressief overkomen. Dit valt bij deze cognac gelukkig redelijk mee.

De Ragnoud-Sabourin familie bezit een van de meest prestigieuze distilleerderijen in de Grande Champagne. De distilleerderij werd opgericht in 1850 en bestaat uit 50 hectare wijnen. Het bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de derde en vierde generatie van de familie en de continuïteit van de cognacs wordt gegarandeed door het in dienst nemen van familieleden als kelderheer gedurende deze periode.

De proefnotities van de Ragnaud Sabourin Alliance VS No.4 zijn:

De kleur: zeer licht van kleur, beetje zoals witbier.
De geur: bloemig, zachte houttonen, niet zeer complex.
De smaak: houtige tinten door het gebruik van nieuw hout, aanvankelijk is de smaak bloemig maar geleidelijk komen de aroma’s vrij.
De na-smaak: kort maar krachtig, je proeft dat het een jonge cognac is.
De herkomst: 100% Grande Champagne.
De leeftijd: ongeveer 4 jaar.
De prijs: ongeveer €28,-

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 5.0/10 (6 votes cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form