Home » Cognac Reviews, Headline

Prunier XO Tres Vieille Grande Champagne

One Comment

Prunier XO Tres Vieille Grande ChampagneAl twee keer eerder heb ik een Prunier Cognac mogen beschrijven op CognacReview. Zowel de Prunier Special Reserve Borderies als de 20 ans  zijn Cognacs waar ik nog regelmatig aan terug denk. Dit heeft mij doen besluiten om deze keer de Prunier XO  Tres Vieille Grande Champagne (TVGC) te beschrijven.

Deze zeer oude Grande Champagne biedt een mix van oude cognacs, van verschillende stijlen en karakters. De oudste Cognac in deze blend is naar verluid afkomstig uit de laatste jaren van de eerste wereldoorlog, de jongste Cognac in deze blend is uit het begin van de jaren 1970. De gemiddelde leeftijd is 45-50 jaar.

De term “Grande Champagne” staat voor het beste gebied voor Cognac productie. Het verschil met andere regio’s in het Cognac gebied is vooral te danken aan de enorm krijtachtige gronden in de Grande Champagne.

Grande Champagne Cognac wordt gekenmerkt door zijn uitstekende capaciteit om lang te rijpen,  hierdoor wordt zijn finesse en complexiteit zelden geëvenaard door andere Cognac regio’s.

De proefnotities van de Prunier  Tres Vieille Grande Champagne zijn:

De kleur: sprankelend goud.
De geur: mooie oude warme geur van bijenwas, gekonfijt fruit, peer, vanille, klein pepertje, rancio (port, notes), sigaren en een eikenhouten vat.
De smaak: tropisch fruit, leer, rancio, iets kruiden (kaneel en peper) en honing.
De na-smaak: mooie lange na-smaak van hoofdzakelijk eikenhout (niet overheersend).
De herkomst: Grande Champagne.
De leeftijd: 45 tot 50 jaar.
De prijs: 80 tot 100 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: net als de Prunier Special Reserve Borderies en de 20 ans een 9! Prunier maakt werkelijk schitterende Cognacs.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 4.5/10 (15 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

One Comment »

  • Ton said:

    Prachtige beschrijving van deze waarlijk geweldige cognac.
    Ik zie dat het etiket al weer een geringe wijziging heeft ondergaan.

Reageer op dit artikel!

Feedback Form