Home » Cognac Reviews, Featured

Pieter Verhoeven – Flacon de Cuisine Cognac

One Comment

Bij de Dirck III heb ik laatst voor de grap een 10cl flesje Cognac Flacon de Cuisine gekocht voor €1,85 dat door Pieter Verhoeven te Amsterdam geselecteerd is.
Op basis van een grote fles van 70cl zou deze Cognac neerkomen op €12,95, niet duur dus! Maar is deze Cognac wel te drinken?

Deze Cognac doet me in de reuk denken aan de Symbole National XO Brandy, namelijk veel karamel geuren met een scherp randje van alcohol.

Deze Cognac is behoorlijk zoet van smaak, dit door het gebruik van suikersiroop om de bitterheid van de karamel te maskeren.
Door deze hoeveelheid suiker blijft er na het flamberen van de Cognac in een koekenpan, een behoorlijke hoeveelheid residu achter. Aangezien deze Cognac voor de keuken bedoelt is, kan dit een nadeel zijn.

De hoeveelheid suikers merk je tevens aan de schroefdop, die na een paar dagen, moeizaam opengaat door de verharding van de suikers.

Alles afgewogen is deze Cognac eigenlijk echt voor het koken bedoelt, het mist simpelweg de finesse en complexiteit van een gemiddelde VS Cognac.

De proefnotities van de Pieter Verhoeven – Flacon de Cuisine Cognac zijn:

De kleur: redelijk donker rood-bruin van kleur.
De geur: zoetig, caramel en een lichte alcohol geur. Weinig complex.
De smaak: zoet, iets wrang door de tannines van het eikenhout, toffee smaak, alcohol licht merkbaar.
De na-smaak: kort, maar krachtig in de mond en keel
De leeftijd: onbekend, minimaal 2 jaar, goed voor de aanduiding VS.
De herkomst: onbekend.
De prijs: €1,85 voor 10cl, 70cl zou neerkomen op €12,95
De prijs/kwaliteit verhouding: gebaseerd op de prijs en het feit dat deze Cognac eigenlijk voor de keuken bedoelt is, een 7.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post: , , , , , , ,

One Comment »

  • jacques said:

    Het is een gotspe dit wanproduct als keukencognac te verkopen; ik ben er ook een keer ingetrapt, het mismaakt elk gerecht door de bitterheid die alleen maar toeneemt door verbrande suikers.

Reageer op dit artikel!

Feedback Form