Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

Pierre Ferrand Reserve

One Comment

Net als alle andere Pierre Ferrand’s is de Reserve een Grande Champagne, een Cognac dus uit de eerste Cru, de beste regio in de Cognac streek.
De vorige geteste Pierre Ferrand Ambre beviel me zeer goed, waardoor ik met veel plezier opkeek naar het moment ik de oudere Reserve mocht beoordelen.

Deze Reserve is namelijk een stuk ouder met zijn 20 jaar. Ook een tikkeltje duurder met een gemiddelde prijs van zo’n 50 euro.

Wanneer ik deze Reserve direct met de Ambre vergelijk valt mij op dat deze een stuk minder soepel en gemakkelijk is, maar tegelijkertijd ook ietswat vlak. Smaken die naar voren komen zijn moeilijk te omschrijven, maar het komt in de richting van citrus-fruit en veel tannines. Hierdoor is deze Cognac nog steeds wel lekker, maar in verhouding tot de superieure Ambre toch een lichte afknapper. De Ambre is namelijk veel aromatischer, fruitiger en lichter qua smaak, vooral wanneer het prijsverschil in ogenschouw wordt genomen.

Typisch om te vermelden is dat ook de Pierre Ferrand Selection des Anges CognacReview ietswat teleurstelde voor een merk als Pierre Ferrand…

Pierre Ferrand Cognac is made with only Grande Champagne grapes, and the unfiltered wine is distilled over lees in small 25 hectoliter copper pot stills.
Finally, the spirit is carefully aged in small Limousin oak casks and blended into its final expression. Though the oak lends structure and interest to their spirits, the high-quality fruit remains at the forefront.De proefnotities van de Pierre Ferrand Ambre zijn:

De kleur: oud-goud.
De geur: peperig, hout, citrusfruit, vanille en iets karamel.
De smaak: krachtiger dan de Ambre met citroen, sinaasappel, gedroogde abrikozen, vanille, honing, peper, eikenhout en walnoten.
De na-smaak: niet bijzonder lang, veel hout-invloeden.
De leeftijd: over een leeftijd wordt nergens gerept, smaaktechnisch lijkt deze Cognac zo’n 20 jaar gerijpt.
De herkomst: 100% Grande Champagne Cognac.
De prijs: rond de 50 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 7. Heerlijke Cognac, staat echter zwaar in de schaduw qua prijs/kwaliteit verhouding met zijn jongere broertje de Ambre.

Deze Cognac Review is mogelijk gemaakt door ExclusiveDrinks. Dank hiervoor!

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 7.6/10 (5 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

One Comment »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form