Home » Cognac Reviews, Featured

Pierre Ferrand Ancestrale

No Comment

ancestraleDe Pierre Ferrand Ancestrale Grande Champagne Cognac is uniek, niet alleen vanwege zijn leeftijd, maar vooral door zijn structuur, die naar verluid na zelfs 50 jaar in eiken nog steeds verbetert. De meeste Cognac zou volstrekt uit balans zijn na deze lange periode in een houten vat.

De Ancestrale geeft een ongelooflijke rijkdom aan aroma’s. Vanwege de uitgebreide verdamping (89% van het oorsprokelijke destillaat) dat in de loop der jaren heeft plaatsgevonden, (de verdampte cognac noemen Fransen liefkozend: Het deel van de engelen), kost het uiteindelijk 100 flessen wijn om één fles Pierre Ferrand Ancestrale te krijgen.

Wat de Ancestrale uiterst exclusief maakt, is het feit dat er jaarlijks niet meer dan 300 flessen Ancestrale worden vrijgegeven. Deze godendrank wordt uit het vat getrokken met de hand, fles na fles. Elke fles wordt gespoeld met een beetje Ancestrale alvorens te worden gevuld.

Zowel het label als de wax op de dop wordt handmatig aangebracht en wordt uitsluitend op bestelling gebotteld.

Deze zeldzame cognac is vergelijkbaar met een zeer oude kwalitatieve wijn qua subtiliteit en complexiteit. Pierre Ferrand geeft helaas geen leeftijd aanduiding voor deze Cognac op, alleen dat deze meer dan 50 jaar oud is. Op basis van mijn smaak zou ik zeggen dat deze Cognac ongeveer 70 jaar oud is.

De proefnotities van de Pierre Ferrand Ancestrale zijn:

De kleur: gepolijst goud/mahony hout.
De geur: zeer delicate neus van walnoten, en chocolade.
De smaak: gedroogd fruit, leer, chocolade en een hint van tabak.
De na-smaak: langer en verfijnder dan een Remy Martin Louis XIII
De herkomst: 100% Grande Champagne, het beste gebied in de Cognac-regio!
De leeftijd: 50 tot 70 jarige rijping!
De prijs: ongeveer 400 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8,5!

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 9.0/10 (7 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form