Home » Cognac Reviews, Featured

Maxime Trijol Ancestral

2 Comments

ancestralMaxime Trijol cognac is één van mijn favoriete cognac merken. De smaak van de Grande Champagne reeks is onovertroffen en relatief goed geprijst.
De Ancestral van Maxime Trijol is een zeer oude cognac van ongeveer 90 jaar. Kort geleden heb ik het genoegen gehad om deze cognac te proeven.

Deze Ancestral is geselecteerd uit een enkel vat en dus beperkt verkrijgbaar. Maxime Trijol Ancestral toont alle rancio en kenmerken van de oudste Grande Champagne qua lengte en finesse.

De eerbiedwaardige leeftijd van deze cognac is een waar genot. De warme oranje kleur is doorweven met flitsen van oud goud. De geur en smaak zijn van uitzonderlijke concentratie en complexiteit. Het boeket is gewoon super, met een vleugje abrikoos, gedroogde vruchten, noten, specerijen en een vleugje sinaasappelschil.

De proefnotities van de Maxime Trijol Ancestral zijn:

De kleur: warme oranje/gouden kleur.
De geur: abrikoos, vruchten.
De smaak: zeer zacht van smaak, toffee-achtig, hint van noten en zeer duidelijk rancio. De alcohol proef je nauwelijks..
De na-smaak: de lengte exceptioneel lang, in mijn beleving net zo lang als de Remy Martin Louis XIII.
De herkomst: 100 % Grande Champagne, “1er Cru” of Cognac
De leeftijd: ongeveer 90 jaar oud.
De prijs: ongeveer 435 euro.

ancestral3ancestral2

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

2 Comments »

  • Maxime Trijol VS (Grand Classic) - Cognac Review.nl said:

    […] regio. Van de Grande Champagne reeks heb ik al twee beschreven, de heerlijke VSOP en de geweldige Ancestral. In deze review beschrijf ik de jongste cognac uit de Grand Classic reeks. Dit is een prima VS […]

  • Marc said:

    geselecteerd uit een enkel vat ? ik las ergens dat het een assemblage van onder andere 3 jaargangen is, nl 1918, 1920 en 1922
    “een romige cognac, unieke ervaring,Assemblage van o.a 1918-1920-1922”

Reageer op dit artikel!

Feedback Form