Home » Featured, Nieuws

Martell XO Exclusive Architect Edition Paul Andreu

One Comment

Martell XO by Paul AndreuHet creëren van een unieke cognac is een even creatieve uitdaging als het ontwerpen van een monumentaal gebouw. Voor Martell, het vooraanstaande cognacmerk dat sinds 1715 staat voor superieure kwaliteit, aanleiding om samenwerking te zoeken met Paul Andreu, een van de bekendste Franse architecten van dit moment. Het resultaat: de Martell XO Exclusive Architect Edition Paul Andreu

De architectuurstijl van Paul Andreu kenmerkt zich door licht, transparantie en gewichtloosheid. Deze kenmerken komen dan ook terug in het speciale ontwerp voor de behuizing van de karakteristieke Martell XO-fles. Voor de voorkant van de behuizing ontwierp de Franse architect een elegante, beschermende schelp van kristal. De transparantie van de schelp accentueert de amberkleur van de cognac, die het resultaat is van jarenlange rijping in houten vaten. Door de versiering op de schelp toont deze gelijkenis met de koepel van het National Grand Theater van China in Beijing, een van de beroemdste werken van Andreu. De achterkant van de behuizing is van een speciale kunststof die de uitstraling van geborsteld aluminium heeft.

Paul Andreu (1938) studeerde in 1968 af als architect aan de École des Beaux Arts in Parijs. Tot zijn bekendste werken behoren de Grande Arche in La Défense in Parijs (samen met J.O. von Spreckelsen), de Olympische schans van Courchevel, de terminal van de Kanaaltunnel en het nabijgelegen Cité Europe-complex. Andreu heeft veel prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Grand Prix National d’Architecture en de internationale Cristal Globe.

Om de exclusiviteit van de samenwerking te benadrukken, komt de Martell XO Exclusive Architect Edition Paul Andreu in een zeer beperkte oplage op de markt. Er komen slechts dertig flessen naar Nederland. Die zijn vanaf medio november 2009 verkrijgbaar bij een aantal speciaal geselecteerde slijters. Meer informatie hierover is te vinden op www.pernod-ricard.nl. De adviesprijs van deze exclusieve editie is 195,95 euro (incl. btw).

Paul Andreu with the Exclusive Architect Edition

Tags bij deze post: , ,

One Comment »

 • Wouter (author) said:

  Verkoopadressen voor de Martell XO Architect Edition zijn:

  Slijterij King William
  (Rijksstraatweg 80, Leersum)

  Slijterij Het Drankenhuys
  (Dorpsstraat 12, Zoeterwoude)

  Wijnhandel Vonk
  (Tuinierstraat 8, Zaandam)

  De Druiventuin
  (Rosmolen 31, Leiden)

  Slijterij Shara
  (Dortselaan 171c, Rotterdam)

  Pat’s Wine & Spirit Store
  (Aweg 2, Groningen)

  Wijnkoperij ‘t Kelkie
  (Harderbroeklaan 21, Arnhem)

Reageer op dit artikel!

Feedback Form