Home » Headline, Nieuws

Louis XIII Black Pearl Anniversary Edition – 140 jaar Louis XIII

3 Comments

Remy Martin Louis XIII Black Pearl AnniversaryTer ere van het 140-jarige bestaan van de Rémy Martin Louis XIII heeft Rémy Martin kortgeleden een nog exclusievere versie van de Louis XIII in Nederland onthuld: de Louis XIII Black Pearl Anniversary Edition.

Deze eenmalige editie waarvan slechts 775 decanters aanwezig zijn, is geproduceerd vanuit een uniek 572-liter tierçon (cognac vat met nummer C-100-93), dat deel uitmaakte van de privé verzameling van Rémy Martin uit de Domaine de Merpins. In Nederland zijn maar 2 decanters beschikbaar, welke exclusief verkrijgbaar zijn in de Vault Bar van het Waldorf Astoria hotel aan de Herengracht 542-556 in Amsterdam voor een adviesverkoopprijs van €10.000,-.
Zoals aangegeven bestaat de Louis XIII dus alweer 140-jaar, de naam Louis XIII is een eerbetoon aan de koning van Frankrijk, tijdens wiens regering het gezin van Rémy Martin zich vestigde in de Cognac streek. De iconische Louis XIII karaf is een replica van een in 1850 gevonden metalen fles (te zien in het Rémy Martin museum) op het slagveld van Jarnac. Één van de redenen om te geloven dat Louis XIII de koning van Cognacs is.

De metalen fles is voor Paul-Émile Rémy Martin de inspiratie geweest om de Louis XIII decanter in 1874 te vervaardigen. Van 1874 tot en met 1936 is de Louis XIII decanter overigens gemaakt van normaal glas, daarna is deze gemaakt van hoofdzakelijk Baccarat crystal.

Baccarat is ook het huis dat voor deze bijzondere Black Pearl Anniversary is benaderd. Baccarat bewerkte het crystal van de decanter en gebruikte hiervoor een unieke ‘plating’ techniek. Deze bewerking zorgt voor prachtige reflecties en talloze contrasten tussen licht en donker, die subtiel over het oppervlak bewegen. Om het tweekleurige effect te bewerkstelligen werden er verschillende lagen aangebracht van coatings van edele metalen (titanium, carbon en goud). Het resultaat is een waar kunstwerk.

De Nederlandse onthulling van de Louis XIII Black Pearl Anniversary Edition vond plaats in het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam. De Black Pearl Anniversary Edition werd gezien de exclusiviteit helaas, maar begrijpelijk, niet geopend om te proeven. Wel werden we verwend met een glas van de reguliere Louis XIII, deze Cognac blijft ook voor een gevorderde Cognac liefhebber iedere keer weer genot om te mogen proeven! Dit beloofd wat voor deze bijzondere Black Pearl Anniversary Edition! Voor de proef notities verwijs ik graag naar onze review van de Louis XIII.

Voor mij was het gedurende deze onthulling vooral heel leuk om te kunnen praten met de Louis XIII Ambassadeur Alexandre Quintin, dit is een man die ontzettend veel van cognac en Louis XIII af weet en waarmee het leuk was om te discussiëren.

 

 

Tags bij deze post: , , , , , ,

3 Comments »

 • Roland said:

  Wat een mooie glazen.
  Zijn die ook te koop ?
  mvg,

 • Tonina said:

  cardaddy:Hi guys! Does anyone know where I can find more wtibsees about this?Привет, ребята! Кто-нибудь знает, где я могу найти больше сайтов по этому поводу?

 • Nick said:

  I was seoulisry at DefCon 5 until I saw this post.

Reageer op dit artikel!

Feedback Form