Home » Cognac Reviews, Featured

Louis Royer Force 53% VSOP

One Comment

Cognacs met een hoger alcoholpercentage zijn de makers in Charente nog een beetje huiverig voor, maar je ziet ze zo langzamerhand steeds vaker….

Eerst werd er al de Daniel Bouju Royal van 60% beschreven en nu is het de beurt aan de Louis Royer Force met 53%.

Deze Force 53% is een relatief jonge VSOP, namelijk 5 tot 6 jaar gerijpt en is gemaakt uit Grande en Petite Champagne Cognacs…

Toevoeging van enkele druppels water leek deze Cognac niet niet te schelen, daarom een scheutje water erbij gedaan, zodat de alcoholpercentage zo’n 40% bedroeg. Hierdoor werd de Cognac in de neus een stuk fruitiger en wat zoetiger… De smaak was met toevoeging van water iets minder warm en vol van smaak, maar nog steeds zeer vol en warm van smaak voor een VSOP Cognac. Nu is het duidelijk merkbaar dat het om een Fine Champagne Cognac gaat.

Conclusie: zeer interessante toevoeging aan het Cognac-gamma, de complexiteit en volheid lijkt op die van een XO, de scherpte lijkt op een jonge VS cognac.

Tevens leuk om bij deze Cognac met water te experimenteren… Aanrader deze Cognac!

De proefnotities van de Louis Royer Force 53% VSOP (zonder toevoeging van water) zijn:

De kleur: donker-koper-oranje.
De geur: ananas, bloemig, vanille, karamel, houttonen en wijn-achtig met een duidelijk hoger alcoholpercentage…
De smaak: ongelofelijk warm en vol van smaak maar tegelijkertijd zeer complex met houttonen, bloemen, perzik en karamel. De vloeistof is iets dikker dan een normale Cognac.
De na-smaak: verrassend lekker volle en warme afdronk in de mond, die doortrekt door het hele lichaam…
De herkomst: minimaal 51% Grande Champagne en maximaal 49% Petit Champagne.
De leeftijd: 5 tot 6 jaar.
De prijs: ongeveer 30,-
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8+.

Deze Cognac heeft onlangs bij een de gerenommeerde World Spirits Competition in San Francisco een Double Gold metal gewonnen in de categorie VSOP!

Force 53 is an exceptional cognac, a VSOP Fine Champagne Cognac with an alcoholic strength of 53%.

Why 53%? At the still’s outflow, the eau-de-vie contains 70 – 72 per cent of alcohol by volume. With the passing, the ‘angels share’ – progressively reduces the alcoholic strength. It is by adding distilled water little by little, that the cellar master brings down the Cognac alcoholic content to the legal minimum of 40 per cent of alcohol by volume.

It is around 53% that the VSOP Fine Champagne best reveals the magic of typical aromas of a subtly rounded Fine Champagne, obtained from well aged Cognacs.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

One Comment »

  • Jones said:

    Had deze cognac vorige week onverdund mogen proeven en vond hem goed smaken. Ik was bang dat bij zowel deze cognac als de Daniel Bouju het alcoholpercentage een grote deuk zou slaan in de smaak die je bij een cognac kan/mag verwachten, maar ik werd daarmee echter in positieve zin verrast! De duidelijke ananas tint die eraan zat vond ik opmerkelijk en viscositeit was naar mijn mening ook een pluspunt. Qua design vond ik de ‘dop’ een beetje jammer maar dat werd op zijn beurt weer goedgemaakt door de metalen verpakking die erg vernieuwend was.

Reageer op dit artikel!

Feedback Form