Home » Overige

Lezersvraag: Moet een cognac glas gekoeld worden?

No Comment

cognac32Lezersvraag: mij is laatst verteld dat ik het glas met een ijsblokje dien te koelen voordat ik de cognac schenk (zonder het ijsblokje serveren, maar vooraf het blokje in het glas laten rondgaan) Nou heb ik altijd gedacht dat je juist het glas niet bij het steeltje moet vasthouden maar bij de bolling zodat de cognac ‘opwarmt’, dus begrijp ik niet waarom ik het glas zou moeten koelen. Kunt u mij vertellen of dit klopt en zo ja waarom?

Lees het antwoord in dit artikel!

Je hebt in beide gevallen gelijk! Cognac kun je namelijk op 2 manieren drinken. Kamertemperatuur (iets verwarmen met de hand) of gekoeld.

Kamertemperatuur manier: inschenken en eventjes vasthouden bij de bolling van het glas met de hand.
Gekoeld: het glas koelen met een ijsklontje, een ijsklontje in de cognac (ook heel lekker) of de cognac uit de koelkast/diepvries halen. Zie ook dit artikel.

De bovengenoemde manieren geven 2 verschillende smaak sensaties, echter de 1ste is de meest gebruikelijke….

Mocht je nog meer vragen hebben, dan hoor ik het graag! ;-)

Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form