Home » Nieuws

Le Nez de Courvoisier op vliegveld Charles de Gaulle

2 Comments

courvoisier cornerCourvoisier heeft sinds dit jaar een interactieve methode om zijn Cognacs te promoten en te verkopen op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs.

Het verkooppunt in Charles de Gaulle is vooral gericht op de Courvoisier XO Imperial, die geuren van crème brûlee, gekonfijte sinaasappel en iris bloem in zich heeft. Alle geuren zijn te wijten aan de verschillende aspecten van de productie-proces. Bijvoorbeeld, de crème brûlee is een gevolg van het roosteren van de vaten gebruikt voor de rijping van de Cognac.

Ter verhoging van de zintuiglijke ervaring, heeft Courvoisier de betekenis van geuren omgezet in geluiden, in samenwerking met toonaangevende Franse componist Laurent Assoulen. Assoulen staat bekend om het maken van muziek geïnspireerd door de aroma’s en heeft zeven melodieën bedacht om de geuren van Courvoisier te illustreren.

Om de verschillende aroma’s te ruiken zijn er speciale “aroma fluiten” met de drie geuren van Courvoisier XO. Dit gaat gepaard met een uitvoerige toelichting die de deelnemer helpt de geuren te identificeren en te waarderen.

courvoisier corner 2courvoisier corner 3courvoisier corner 4courvoisier corner 5

Tags bij deze post: ,

2 Comments »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form