Home » Featured, Nieuws

L’Essence de Courvoisier

8 Comments

L’Essence de Courvoisier 2Courvoisier heeft een nieuwe zeer exclusieve cognac. De L’Essence de Courvoisier.

De fles is geïnspireerd door de zegelringen van Napoleon, deze schonk Napoleon aan legercommandanten die nobele daden verricht hadden. Deze kristallen karaf is gemaakt door het vooraanstaande Franse kristal huis, Baccarat. Dat onder andere bekend is van de schitterende creaties van de Rémy Martin Louis XIII en de Richard Hennessy karaffen.

De L’Essence de Courvoisier heeft een flink prijskaartje van 1.800 pond oftewel 2.000 euro, de exclusieve L’Essence de Courvoisier is tussen 27 augustus en 30 september 2009 alleen verkrijgbaar bij Harrods in London. Daarna is deze cognac ook te koop in de rest van de wereld. Uniek bij Harrods is dat de karaf van L’Essence de Courvoisier gegraveerd kan worden met uw eigen persoonlijke boodschap.

Deze cognac bestaat uit meer dan 100 zeldzame ‘eaux de vie’ van Grande Champagne en Borderies, de betere crus in de Cognac streek. Zeer oude cognac van het begin van de 20e eeuw is vermengd met cognac uit de 21e eeuw. U leest het goed!

Het resultaat biedt een rijke waaier van complexe, verleidelijke en goed gerijpt aroma’s met veel originaliteit. Aroma’s van sandelhout en sigaar bladeren worden gevolgd door toffee, marsepein en honing van frisse bloemen. De smaak is vol en rijk, met tonen van zoethout, gedroogde pruimen en abrikozen, de na-smaak zal vast lang blijven hangen.

Ben erg benieuwd naar de “unieke” smaak waarover gesproken wordt. Hopelijk kan ik deze cognac binnenkort proeven…

Tags bij deze post: ,

8 Comments »

 • Henk said:

  Wat een schitterende fles! Als ik wat centjes overhoud, koop ik hem misschien. ;-P

 • Wouter (author) said:

  Courvoisier, één van de meest toonaangevende cognachuizen van de wereld, heeft haar range uitgebreid met een nieuwe variant: L‘Essence de Courvoisier. Na jaren van voorbereiding om de perfecte blend te creëren, presenteert Courvoisier met gepaste trots dit nieuwe juweeltje.

  Kostbaar en uniek

  Met L’Essence de Courvoisier heeft Master blender Jean-Marc Olivier een unieke cognac ontwikkeld die is ontstaan uit een bijzondere combinatie van meer dan 100 kostbare ‘eau de vie’ van de twee meest exclusieve cru’s uit de cognac streek, te weten Grande Champagne en Borderies. Deze unieke cognac weerspiegelt perfect Courvoisiers filosofie van het combineren van de eeuwenoude tradities van het huis met een innovatieve en grensverleggende aanpak.

  De origineelste cognac van zijn generatie

  L’Essence de Courvoisier is een uiterst unieke combinatie. In het hart van de blend zijn zelfs invloeden uit het eerste deel van de 20e eeuw te herkennen die zorgen voor diepte en rijpheid. Deze zeldzame ‘eau de vie’ uit de kelders van Courvoisier zijn met ‘eau de vie’ uit de jaren ’70 en ’80 samengebracht. Een belangrijke stap op het gebied van innovatie in de geschiedenis van Courvoisier.

  Stijlvolle verpakking

  Voor de prachtige verpakking werkte Courvoisier nauw samen met het wereldbekende Franse kristal merk Baccarat. Baccarat ontwierp een adembenemende karaf voor L’Essence de Courvoisier. De luxe kristalflessen zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en uniek genummerd. Het ontwerp van de exclusieve kurk is geïnspireerd op de ringen die Napoleon indertijd bij wijze van waardering aan zijn generaals gaf.

  Huis van Courvoisier – Le Cognac de Napoleon

  In een prachtige chateau in Jarnac, in het hart van de cognacstreek, iets ten noorden van Bordeaux bevindt zich het legendarische en alom gerespecteerde cognachuis Courvoisier. In 1869 verkreeg Courvoisier de eretitel: “hofleverancier bij buitengewone aanstelling van het hof van Napoleon III”, omdat de Keizer van de Fransen de verfijnde smaak van Courvoisier ontdekte tijdens een van zijn vele bezoeken aan de Franse Cognac streek. Vandaar dat Courvoisier dan ook Le Cognac de Napoleon wordt genoemd. Courvoisier is ook de enige cognac die de erkenning “Prestige de la France”ooit heeft gekregen.

 • Courvoisier Cognac met gouden ring (€4.000,-) - Cognac Review.nl said:

  […] Courvoisier en Gassan (met een vestiging in Schiphol), bieden een set aan met de speciale fles L’Essence de Courvoisier en een gouden ring met daarin een cognackleurige diamant, die dezelfde speciale vorm heeft als de […]

 • Jos Huffmeijer said:

  Net terug uit Frankrijk waar ik o.a. te gast ben geweest bij Courvoisier, kan ik je melden dat de L’Essence de Courvoisier waarschijnlijk dit jaar in Nederland geintroduceerd gaat worden.
  Ik heb de eer gehad deze cognac in het “paradijs” van Courvoisier uit het vat te mogen proeven. Ik heb al vele heel bijzondere cognacs geproefd, maar dit is een meer dan fantastische ervaring geweest. Bij deze cognacs vallen alle superlatieven in het niet. Hij is niet te omschrijven: deze cognac moet je ervaren.

 • Jayant Kalika said:

  Hi Jos,

  We waren het al samen eens dat de Courvoisier VSOP één van de beste VSOP’s is, dus ik ben zeer benieuwd hoe de L’Essence de Courvoisier het zal doen in Nederland.

  Gr,
  Jayant Kalika

 • Jos Huffmeijer said:

  Hoi Jayant,

  Voor ‘n cognac als de L’Essence de Courvoisier is er altijd wel ‘n markt ook al zal die hier in Nederland klein zijn. Maar wat bij zo’n cognac een heel belangrijke rol speelt is de uitstraling naar het cognachuis.
  Een cognachuis die zo’n cognac voor zijn assortiment kan maken heeft heel veel kwaliteit in huis. Deze cognac is een verzameling van de allermooiste cognacs die Courvoisier in zijn Paradijs heeft staan. Maar wat ook heel bijzonder aan L’Essence is, is dat er cognacs van meer dan 100 jaar oud zijn samen gebracht met cognacs van zo’n 25 tot 30 jaar oud. Je hebt dan niet alleen de aller beste cognacs nodig die elkaar met de eigen kwaliteiten aanvullen, maar ook het vakmanschap om de essentie van elke cognac naar boven te halen zonder dat er één gaat domineren. En dat is bij deze cognac fabelachtig gelukt.

 • Jayant Kalika said:

  Hi Jos,

  Helaas doet ons land niet mee als het gaat om de luxe cognacsoorten. Ik heb al een aantal jaar de L’esprit de Courvoisier staan, maar deze brengt niet wat ie eigenlijk moet brengen. Heel vaak zie je dat relatie vaker gaan voor een Remy Martin of Hennessy, omdat deze toch iets bekender zijn.

  Verder heb ik van Ilja gehoord dat er weer een mooie Remy Martin op komst is. Heb je deze ook al geproefd?

  Jayant Kalika
  (Hilo)

 • Wouter (author) said:

  Beste Jayant,

  De nieuwe mooie (en zeer dure) Rémy Martin die je waarschijnlijk bedoelt is de Louis XIII Rare Cask 43,8. De Nederlandse introductie zal binnen enkele maanden geschieden …. Ik hou jullie op de hoogte!

  Groeten,

  Wouter

Reageer op dit artikel!

Feedback Form