Home » Cognac Aanbiedingen, Nieuws

Joseph Guy VS in geschenkverpakking

One Comment

Joseph Guy VS geschenkverpakkingPersbericht: De toegankelijke Joseph Guy V.S. is tijdens de feestdagen in een stijlvol jasje gestoken. In de “exclusieve” verpakking zit een fles van 0,35 liter en twee subtiel gesigneerde cognacglazen. V.S. staat voor Very Superior en is een cognac met een minimale rijptijd van 2 jaar.
De geschenkverpakking is verkrijgbaar vanaf 1 november 2009 bij de slijterij. De consumentenadviesprijs is € 13,95.

Van druif tot cognac in vogelvlucht

De basis voor de ‘Guys’ van Joseph Guy wordt gelegd in de Cognac, een Franse provincie die is onderverdeeld in zes cru’s (=streken). Door een unieke combinatie van bodemgesteldheid, klimaat en licht(inval) brengt elke cru en elke wijngaard een andere wijn voort. Welke cru’s je gebruikt is zeer bepalend voor het karakter van de cognac.

De van de druiven gemaakte witte wijn wordt, na gisting, tweemaal gedistilleerd in koperen ketels. Na de distillatie begint het belangrijkste onderdeel: het in alle rust rijpen (lageren) op eikenhouten vaten uit de Limousin. Het hout is van beslissende invloed op de kwaliteit van de cognac. Na het rijpen volgt de grande finale: de assemblage. De keldermeester mengt verschillende cru’s en wijnjaren tot 3 zeer goede ‘Guys’.

Which Guy?

Naast de eerder genoemde V.S. zijn er nog 2 ‘Guys’, namelijk de V.S.O.P en de X.O. De eerstgenoemde heeft een minimale rijptijd van vier jaar met als resultaat een perfect afgeronde smaak. De X.O. is het paradepaardje van Joseph Guy. Het is een zeer complexe, uiterst zachte cognac van absolute topkwaliteit. De gebruikte eaux-de-vie zijn minimaal twaalf jaar gelagerd. De lange rustperiode geeft deze cognac een elegantie en finesse van grote klasse.

Tags bij deze post: ,

One Comment »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form