Home » Featured, Nieuws

Hennessy VS Limited Edition – Ryan McGinness (Update)

No Comment

Ryan-McGinness-x-Hennessy-VS (6)In aanloop op de viering van het 250-jarig bestaan als bedrijf, heeft Hennessy zojuist een samenwerking met kunstenaar Ryan McGinness aangekondigd. Mcginness heeft voor de viering van dit heugelijk moment een speciale gelimiteerde editie van de Hennessy VS ontworpen.

In eerdere jaren is de Hennessy VS fles al door KAWS, Futura, Os Gemeos en Shepard Fairey onder handen genomen, dit jaar, heeft de in New York gevestigde McGinness zijn unieke esthetiek van de hedendaagse symboliek toegepast op de fles.

De fles is redelijk excentriek, met een kleurenspectrum dat letterlijk uit de fles explodeert. Een passend eerbetoon de 250ste verjaardag van het Cognachuis Hennessy.
De ietwat psychedelische kunstenaar die, bekend staat om de tekens en symbolen die hij ontwerpt evenals om zijn fluoriserende werken debuteerde vorig jaar april in galerie Ron Mandos in Amsterdam.

De Hennessy VS Limited Edition Cognac door Ryan McGinness zullen vanaf 16 juli beschikbaar zijn. Hoeveel flessen er wereldwijd beschikbaar zijn en wat de verkrijgbaarheid in Nederland zal zijn is nog niet bekend. Dit zal ik verwerken zodra ik reactie van Hennessy Nederland heb ontvangen.

Update 28-07-2015:

De verkoopprijs is nu ook bekend! Deze is namelijk €37,95 per fles. Verzamelaars kunnen ook kiezen voor een duurdere optie. In de Hennessy Very Special Limited Edition by Ryan McGinness zitten twee flessen waarvan een een afwijkend zwart etiket heeft. Verder zitten in dit pakket twee passende onderzetters en een receptenkaart. Erg leuk op te hebben dus!

Deze speciale flessen zijn in Nederland te koop vanaf 1 september 2015.

Lees ook de review over de Hennessy VS Cognac.

Tags bij deze post: , , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form