Home » Cognac Informatie, Cognac Reviews

Hennessy Single Distillery cognacs

One Comment

hennessyHennessy heeft een aantal jaar geleden een leuke serie van Single Distillery cognacs op de markt gebracht, gek genoeg zijn ze daarmee gestopt, toch wil ik deze verschillende cognacs beschrijven. De drie Hennessy Single Distillery cognacs zijn: ‘Camp Romain’, ‘Le Peu’ en ‘Izambard’. Deze zijn samengesteld uit verschillende jaren, maar het bijzondere aan deze ‘single distillery’ cognacs is dat ze uit maar één distilleerderij komen. Daarmee kan de maître de Chai nog meer dan gebruikelijk doen om de cognac een eigen karakter te verschaffen.

Le Peu: In de ruim vijftig jaar oude stokerij wordt gebruik gemaakt van een distilleerkolf met een kleine capaciteit en een uitgesproken gewelfde hals. Het ongebruikelijke ontwerp geeft de stoker de mogelijkheid om het meest ongrijpbare en allerfijnste van het distillaat te vangen. Het is een haast frisse cognac die de mensen in de regio ook vaak drinken als aperitief met wat ijs.

Camp Romain: Is een eeuwoude distilleerderij en gebouwd op de plaats van een oud Romeins militair kamp. De distilleerderij gebruikt het water van het riviertje de Tidet, dat ook ooit door het Romeinse kamp heeft gestroomd. Deze robuuste roodbruine en volle cognac wordt gemaakt door Betty Lesueur. Zij heeft het blenden van haar vader geleerd en fietst nog dagelijks door haar eigen wijngaarden.

Izambard: In deze twee eeuwen oude distilleerderij wordt de cognac op vaten gelegd die reeds zijn doordrenkt met cognac. Dat geeft de Izambard zijn diepbruine kastanjegloed en zijn smaak van vanille en hout. De Izambard lijkt van de single distillery cognacs het meest op een van de klassieke cognacs.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 8.3/10 (6 votes cast)
Tags bij deze post: ,

One Comment »

  • Jurrit said:

    Weet je ook wat de prijzen zijn van deze uitgave ?

Reageer op dit artikel!

Feedback Form