Home » Featured, Nieuws

Hennessy Methusalem van Berluti

No Comment

Hennessy heeft weer eens iets moois, ditmaal een speciale editie van de toch al niet misselijke 6 liter grote XO Methusalem, die ik al eerder beschreef.

Deze speciale editie is gemaakt in samenwerking met het bekende leder-merk Berluti, ook onderdeel van het Louis Vuitton Moet Hennessy imperium.

Het cognachuis voorzag in een zes liter grote, handgeblazen kristallen cognacfles, een zogeheten Methusalem. En voor deze wereldwijd tot 150 exemplaren gelimiteerde reuzenflessen ontwierp Berluti een geheel met de hand gemaakte leren kist. Deze is bedrukt met gravures en eeuwenoude landkaarten, als symbool voor de cognac die is samengesteld uit diverse mooie jaargangen.

Om het tijdsthema van het project verder te accentueren, heeft de kist een speciaal compartiment waarin horloges kunnen worden opgeborgen. Over het midden van het deksel loopt een van krokodillenleer gemaakte sluiting, die uitmondt in een metalen krokodillenkop.

Van het totale aantal Methusalem-kisten zullen er twee in Nederland worden verkocht.

Prijs voor dit geintje? €18.000,-!

Toch best duur als de kwaliteit gelijk is aan de “normale” Hennessy XO, waarvan er 8 in deze 6 liter fles gaan. Aangezien een dergelijke fles zo’n 100 euro kost,  zou je op zo’n 800 euro uitkomen voor dezelfde hoeveelheid Cognac van dezelfde kwaliteit… Show of smaak is het dan?

Tags bij deze post: , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form