Home » Featured, Nieuws

Hennessy introduceert Paradis Impérial

No Comment

Hennessy introduceert Paradis Impérial in Nederland, een cognac van buitengewone kwaliteit en zeldzaamheid. De cognac is gemaakt door Hennessy’s huidige master blender, Yann Fillioux, op basis van een oud recept dat hij terug vond in de familiearchieven van 1818.

Op 24 december 1818 plaatste Maria Feodorovna een bestelling bij de familie Hennessy. Ze vroeg om een zeldzame cognac met een unieke blend als cadeau voor de 42e verjaardag van haar zoon, Tsaar Alexander I. Ze woonde in de wintermaanden op de Hermitage in Sint Petersburg maar bracht haar zomers door in het paleis van Pavlovsk.

Tijdens haar Europese rondreis werd ze in Parijs ontvangen door Louis XVI en zijn vrouw Marie Antoinette. Daar ontstond Maria’s liefde voor het Franse art de vivre. Ze omringde haar gasten in Pavlovsk met dezelfde luxe. Het drinken van cognac was daarvan een vast onderdeel geworden.

Yann Fillioux heeft de cognac die in 1819 speciaal gemaakt werd voor Maria Feodorovna bijna tweehonderd jaar later weer tot leven gewekt. Een unieke blend van meer dan honderd eaux-de-vie. Een aanzienlijk deel daarvan komt uit de eeuwenoude kelders van Hennessy waar het sinds de tweede helft van de negentiende eeuw in eikenhouten vaten gerijpt heeft.
“Deze cognac is het resultaat van generaties vol talent. Ik heb een uitstekende selectie eaux-de-vie geërfd die werd geproduceerd door mijn voorvaderen. Zij wisten hoe ze de uitzonderlijke eaux-de-vie op leeftijd moesten brengen en bewaren. Ik heb ze nu gebruikt voor Paradis Impérial en daarmee is deze elegante en subtiele cognac ook hun schepping”, aldus Hennessy’s master blender Yann Fillioux.

De rijke, diep kopergoude kleur van Paradis Impérial geeft al een hint van het exclusieve karakter maar vooral in de smaak zit de elegantie en subtiliteit. Yann Fillioux heeft geput uit de unieke reserves van de eaux-de-vie van Hennessy. De geur van Paradis Impérial bevat aroma’s van jasmijn, sinaasappelbloesem en andere florale tonen. De smaaksensatie onthult zichzelf laag voor laag. Door de rijping in oudere vaten hebben de eaux-de-vie het karakter van eikenhout behouden maar overheerst het de smaak niet. De finish is verrassend volhardend.

Om het uitzonderlijke karakter van de cognac te eren, heeft Hennessy de Franse designer Stéphanie Balini gevraagd een karaf te ontwerpen. Na haar opleiding aan de Ecole des Arts Décoratifs maakte ze naam met de Damoiselles, acht grote kristallen glazen, die ze in samenwerking met Baccarat ontworpen heeft. Balini creëerde voor Paradis Impérial een exclusieve karaf die mede door het halsstuk van zilver met een randje achttien karaats goud doet denken aan de schittering en grandeur van de hoogtijdagen van het Russische Hof. De karaf wordt afgesloten met een kristallen stopper van zware kwaliteit. Elke karaf is genummerd.

Paradis Impérial is in Nederland verkrijgbaar bij exclusieve restaurants, hotels en slijterijen.
De adviesprijs is €1.700,-.

Tags bij deze post: , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form