Home » Sigaren, Video's

Hennessy Humidor

3 Comments

Wat ik nooit wist, was dat Hennessy ook een Humidor op de markt heeft gebracht. Helaas is hier weinig over bekend, mooi is die wel! Zie het filmpje daarvoor!

Binnen de humidor zouden de sigaren moeten worden opgeslagen bij een relatieve vochtigheid van ongeveer 68-74%. Over het algemeen veronderstelt men dat de typische sigarenaroma’s het best in een dergelijk klimaat kunnen evolueren. Dit niveau van vochtigheid ondersteunt het gelijke branden van de sigaar. Bij een relatieve vochtigheidsniveau van 70%, en een temperatuur van 64°F (18°C) bevat de lucht ongeveer 10 gram water per kubieke meter lucht. In een dergelijk omgeving, zou de sigaar het ideale niveau van vochtigheid van 14% van zijn gewicht moeten absorberen.

De droge sigaren worden sneller breekbaar en brand sneller aangezien het branden niet door de natuurlijke vochtigheid van de sigaar wordt vertraagd. De sigaar neemt een agressieve en lichtjes bittere smaak aan.

Te vochtige sigaren, in tegendeel, branden ongelijk en nemen een zwaar en zuurrijk aroma aan.

Een paar aficionados waarderen deze wijzigingen aan het sigarenaroma en slaan daarom opzettelijk hun sigaren op in een droger of vochtiger milieu. In de 65-75% bereik kunnen de sigaren voor lange tijd zonder enige zorg worden opgeslagen. De voorzichtigheid wordt vereist als het vochtigheidsniveau 80% zou overschrijden. In dit geval kan de sigaar beginnen te rotten en te schimmelen.

Tags bij deze post:

3 Comments »

 • H2O Hennessy van 5.5 Designers - Cognac Review.nl said:

  […] heeft weer iets moois, ditmaal een mooi stukje design met een functie. Het gaat om een glazen balletje met daarin zeer […]

 • Macallan Linley Whisky Kabinet - Whisky Review.nl said:

  […] kabinet van het Engelse Burr Oak omvat ook zes Linley kristallen tumblers en een handige sigaar humidor. Stem of voeg toe aan:   November verwenmaand bij HajeniusRomeo y Julieta […]

 • rose said:

  Do you have new order plan on cigar accessories and pipe accessories ?
  We know your company on cigar and pipe business.we handle full line product on cigar and pipe accessories.
  we do OEM for some big importer in USA and GERMANY,ever sale above 500 items on cigar accessories.
  nearly 200 items,we have stock goods,can accept small order,now we try to find some agent can distributor our product in your country.
  if you have interesting,We will give you price detail soon.hope have big cooperate
  Globelrich@188.com

Reageer op dit artikel!

Feedback Form