Home » Featured, Nieuws, Overige

Hennessy Black

2 Comments

hennessy-blackOp 5 mei heeft Hennessy haar nieuwste cognac gelanceerd, Hennessy Black. Deze cognac is specifiek gericht op de Amerikaanse zwarte bevolking, de grootste klant van Hennessy.
Ongeveer 12% van de bevolking in de VS heeft een donker getint, maar volgens marktinformatie zijn ze goed voor een marktaandeel van 70% van alle verkochte cognac in de VS.

Dit komt neer op maar liefst 33 miljoen flessen, dat is zes keer meer dan de totale consumptie van cognac in Frankrijk.

Hennessy is de grootste van alle cognac producenten en heeft haar verkoop successen in de VS voornamelijk te danken aan de Amerikaanse hip-hop cultuur.

De lancering van de Hennessy Black in New York ging in samenwerking met rapper Swizz Beatz, die het nummer: When I Step Into The Club, speciaal voor deze cognac heeft gemaakt.

Hieronder is een video te zien van onder andere Jabbawockeez en Swizz Beatz bij de lancering van Hennessy Black.

Hennessy beweerd dat dit hun eerste nieuwe cognac is sinds de Hennessy VS (1961), dit is natuurlijk niet waar, want een paar jaar geleden werd de Hennessy Pure White nog met veel bombarie in de markt gezet. (Sindsdien echter weinig meer over gehoord…)

Hennessy Black is (ondanks zijn naam) een lichte cognac. Het is een mengsel van 5 jaar oud met ongeveer 40 eaux-de-vie (soorten cognac).
Ik heb het zelf niet geproefd, maar de geuren zijn: vers fruit, jasmijn, Narcissus en oranje bloem, en met een lichte invloed van eiken en elementen van citrus, honing en druiven.

Op de website www.hennessyblack.com staan een aantal manieren om dit drankje cognac te drinken.

Onder andere een shotje met de ingrediënten:

  • Hennessy Black
  • Cola
  • Koffie likeur

Geniet ervan! ;-)

Bronnen:

http://www.cognacsociety.com/  Auteur: Kristofer Scheiderbauer

http://www.hennessyblack.com/

 

 

Tags bij deze post:

2 Comments »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form