Home » Overige, Sigaren

Hajenius en sigaren

2 Comments

cognac_cigarsWie van de goede dingen in het leven houdt, zal snel vallen voor de charmes van een goede sigaar. Want een sigaar roken verrijkt vele momenten met puur genoegen.
En als je optimaal wilt genieten van een sigaar drink je er in gezelschap van vrienden een goed glas cognac bij! Afgelopen dinsdag ben ik samen met een vriend (Quinten) naar Hajenius te Amsterdam gegaan.

Wat een schitterende zaak is dat zeg! Nog helemaal in de originele Art-deco style van de de jaren 20 van de vorige eeuw. Dat is toch wel echt mijn style.

Wanneer je binnenkomt raakt je meteen onder de indruk van het chique interieur, de keur aan sigaren (in humidor en daaromheen) en de geweldige collectie pijpen. Achterin de zaak bevinden zich een kluisjes waar bekende Nederlanders op uitnodiging van Hajenius hun sigaren mogen bewaren. Op gouden plaatjes staan: H. Wiegel, G. Hiddink, J. van Gelder, R. Oerlemans en H. den Blijker.

Binnenin bij Hajenius is er een speciale rookruimte waarin mensen nog sigaren mogen roken. Daar heb ik samen met Quinten onder het genot van een prima sigaar van Don Diego een uurtje doorgebracht. Hoewel het roken van sigaren ons prima afgaat, zullen we binnenkort een cursus sigaar roken volgen bij Hajenius.

Ik hou jullie op de hoogte!

Wouter

P.s. Het heeft geen zin om een sigaar in cognac te dopen, een goede sigaar heeft namelijk genoeg smaak van zichzelf om u alle rookplezier te verschaffen. Het in cognac dippen van het mondstuk om de sigaar extra smaak te geven, is een bewijs van wantrouwen tegenover de sigaar. Rook uw sigaar, drink daarbij uw cognac als u dat lekker vindt en geniet van beide. De cognac vraagt niet om uw sigaar en uw sigaar vraagt niet om de cognac.

Tags bij deze post: ,

2 Comments »

  • Smoking and tasting – Hajenius - Whisky Review.nl said:

    […] ik al eerder aangaf (link) zou ik een sigaar tasting bijwonen met een goede vriend. Deze proeverij vond vorige week […]

  • Cohiba Mini en Club - Cognac Review.nl said:

    […] ik kortgeleden al eens schreef op Whisky Review en op deze site, kan ik naast een lekkere cognac of whisky ook ontzettend genieten van een sigaar. Als groot fan […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form