Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

Grey Goose Wodka – Gemaakt in de Cognac streek

No Comment

Grey Goose Wodka flesEen Wodka review op Cognac Review?  Behalve de alcohol en de fles lijkt de link moeilijk te maken tussen Cognac en deze Grey Goose Wodka. Toch heeft het merk Grey Goose zijn oorsprong  in de Cognac streek. Vandaag de dag wordt alle Grey Goose nog steeds gedestilleerd in deze schitterende streek.

Grey Goose is vernoemd naar de ganzen die leven in de Cognacstreek, zo zijn de ganzen een welbekend gezicht in het centrum van Cognac, waar ze bijvoorbeeld regelmatig badderen in de fontein aan de voorzijde van Hôtel de Ville.

Grey Goose wodka wordt geproduceerd en gebotteld in Frankrijk. Het is gemaakt van eersteklas fijne Franse wintertarwe uit de regio Picardië en bronwater van de Gensac bron (ongeveer 150 km van de Cognacstreek gelegen). De Wodka wordt in vijf stappen in een destillatie-kolom gedestilleerd en wordt vervolgens gemengd met bronwater dat gefiltreerd is door de kalkrijke Grande Champagne grond.

Net als bij menig Cognac producent wordt Grey Goose Wodka dagelijks aan 500 kwaliteitscontroles onderworpen. De Maître de Chai en zijn panel van deskundigen proeven en keuren elke partij Grey Goose voordat deze wordt gebotteld.

Grey-Goose-Cork-Bottle

Het gebruik van kurken in plaats van een eenvoudige schroefdop is zeer opmerkelijk in de Wodka-industrie, deze kurk verwijst naar de eeuwenoude traditie van geest van de streek Cognac.

Voor mij is deze Grey Goose vrij gemakkelijk de beste wodka die ik heb tot dusver heb geprobeerd (eerlijk is eerlijk, dat zijn er niet veel), soepel met een iets zoete smaak. Echter, mijn vriendin vindt deze Grey Goose een beetje te bitter van smaak voor een Wodka…

Grey Goose kun je het beste bewaren in de vriezer.

De proefnotities van deze Grey Goose Wodka zijn:

De neus: neutraal en fris met beboterde popcorn, witte peper en een bijzonder zachte geur van alcohol.
De smaak: zijdezacht mondgevoel terwijl de delicate smaken wat verder te zoeken zijn. Iets bitterheid …. Subtiele smaak van anijs, vleugje witte peper, en opnieuw de beboterde popcorn.
De na-smaak: lichte nasmaak van mineralen.
De herkomst: Cognac streek van Frankrijk.
De prijs: 38 euro bij Exclusive Drinks.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.2/10 (10 votes cast)
Tags bij deze post: , , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form