Home » Featured, Likeur, Overige, Video's

Grand Marnier (inclusief video)

6 Comments

Grand Marnier is een likeur, voor het eerst gemaakt in 1880 door Alexandre Marnier-Lapostolle. Het is een soort triple sec, gemaakt van een mengsel van gedistilleerde sinaasappel-schillen en Cognac. Daarom een artikel hierover op CognacReview!

De Cordon Rouge, is de standaard kwaliteit van Grand Marnier en eerlijk gezegd ook de enige met de “echte Grand Marnier-smaak” uit het assortiment van Grand Marnier.

Het assortiment van Grand Marnier bestaat uit:

 • Cordon Jaune of Yellow Label: wordt beschouwd als de laagste kwaliteit. Het wordt niet met cognac, maar met uit graan gestookte alcohol gemaakt. Aangeraden wordt om deze Grand Marnier in de keuken te gebruiken.
 • Cordon Rouge of Red Label: Dit is de standaard kwaliteit, die door iedereen “Grand Marnier” wordt genoemd. Hiermee is het allemaal begonnen! Gemaakt van Cognac.
 • Cuvée Louis-Alexandre of Blue Label: gebaseerd op de Cordon Rouge maar nu gemaakt met Cognacs uit “betere” gebieden, namelijk Borderies, Petite Champagne en Grande Champagne. De Cognacs zijn gerijpt tot wel 15 jaar.
 • Cuveé du Centaire: deze Grand-Marnier is gemaakt van Cognacs die voor het grootste gedeelte uit de Petite en Grande Champagne komen. Er zitten Cognacs in die tot wel 25 jaar gerijpt zijn.
 • Cuvee Speciale Cent Cinquantenaire: is de allerfijnste soort Grand Marnier. Het wordt bereid met cognacs tot wel 50 jaar oud.

Komende tijd zullen de bovenstaande Grand Marniers, op de Cuvee Speciale Cent Cinquantenaire na, op deze website gereviewed worden!

Wie op zoek is naar het originele recept voor een French Coffee kan niet om Grand Marnier Cordon Rouge heen. Deze Franse likeur – een combinatie van de beste cognac en het distillaat van gedroogde sinaasappelschillen – is het absoluut onmisbare ingrediënt van de Original French Coffee.

French Coffee is uitermate geschikt als afsluiter van de avond, bijvoorbeeld na een gezellig diner met vrienden of familie, thuis of in een restaurant. Alleen cognac maakt een French Coffee niet compleet. Juist de smaak van gedroogde sinaasappelschillen zorgt dat Grand Marnier de French Coffee zo lekker en bijzonder maakt. Behalve aan French Coffee geeft Grand Marnier ook een extra dimensie aan cocktails en longdrinks. En de likeur kan ook puur gedronken worden of met ijs.

Tags bij deze post: ,

6 Comments »

 • whiskywillem said:

  en dan is er ook nog de cuvee cinquantenaire. bereid met 50 jaar oude cognac. zeldzaam en prijzig

  de cherry marnier bestaat ook nog. met kersen ipv sinaasappels en sinds kort is er de nieuwste telg van de familie.
  grand marnier navan. NAtural VANilla.
  http://www.navanworld.com

  groet
  willem

 • Wouter (author) said:

  Helemaal gelijk Willem! Bedankt!

  Zal deze gelijk even toevoegen… Helaas heb ik de Cinquantenaire nog niet kunnen proeven ;-)

  Wordt Navan ook verkocht in Nederland?

 • whiskywillem said:

  er zijn leveranciers die literflessen in hun bestand hebben.
  o.a de monnik en van wees

  Ben wel nieuwsgierig. Galliano is ook een vanille likeur die geweldig is(noodzakelijk harvey wallbanger ingredient) en ik denk dat dit in de buurt komt, zal maar eens een flesje bestellen.

  groet
  willem

 • Arthur said:

  Grand Marnier met een Cointreau filmpje :P

 • Wouter (author) said:

  Ja vond het wel een leuk filmpje, helaas zag ik de maker over het hoofd…. (A)

 • Grand Marnier Cordon Jaune - Cognac Review.nl said:

  […] Grand Marnier Cordon Jaune, oftewel de Yellow Label, is de goedkoopste Grand Marnier in het gamma en vooral […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form