Home » Cognac Reviews, Featured

Godet Sélection Spéciale VSOP

No Comment

Godet Selection Speciale VSOPDe Godet Sélection Spéciale VSOP is een zeer karakteristieke Cognac. Deze Cognac is vol in de mond met een duidelijke hout en honing smaak. Godet is van oorsprong een Nederlandse familie.

Vanaf het jaar 1730 is de Nederlandse familie GODET gevestigd in de Franse havenstad La Rochelle (aan de Atlantische Oceaan) om vanuit daar de Cognac te exporteren naar de rest van de wereld. In het jaar 1782 is de firma “GODET FRÈRES“ opgericht.

Na achtereenvolgens Augustin Godet (1730) , Gédéon Godet (1782) , Gédéon jr.Godet (1838), Louis en Paul Godet (1900) , Jean Godet (1920) en Jacques Godet (1970) is het roer vanaf 1984 in handen van de heer Jean-Jacques Godet die eigenaar en algemeen directeur is.
Samen met zijn broer Jean-Marie, die verantwoordelijk is voor de promotie en marketing heeft Jean-Jacques bewerkstelligd dat dit kleine cognac-huis met in totaal 25 medewerkers hun top-producten met prachtige uitmonsteringen naar ongeveer 47 landen exporteert.

De proefnotities van de Godet Sélection Spécial VSOP zijn:

De kleur: goud-amber.
De geur: bloemen, honing, gedroogd fruit, hout en noten aroma’s
De smaak: beetje scherp van smaak, toch zeer verfijnd. De smaken van eikenhout en hazelnoten zijn zeer goed waar te nemen. Tevens: fruit, bloemen en vanille smaken waar te nemen.
De na-smaak: redelijk kort echter zeer vol in de mond.
De herkomst: Petite Champagne, Borderies en Fins Bois.
De leeftijd: gemiddeld 10 jaar.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 7,5.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form