Home » Featured, Headline, Nieuws

Geen Fine Champagne meer voor Courvoisier VSOP

No Comment

Courvoisier stopt met het maken van de Courvoisier VSOP Fine Champagne, dit doordat na toevoeging van Fins Bois Cognacs het verboden is geworden om deze Cognac nog Fine Champagne te mogen noemen. Een Fine Champagne bestaat namelijk voor meer dan 50% uit Grande Champagne cognacs waarbij de rest alleen uit de Petite Champagne regio mag komen.

Op deze manier is het een stuk goedkoper om deze Cognac te maken, daar Fins Bois meer dan een kwart goedkoper is dan Grande Champagne Cognacs. Zoals het er nu naar uitziet in de persberichten voor Rusland en Groot-Brittannië zal de prijs er helaas niet lager door worden. Wel zal de alom gewaardeerde krachtige smaak van Grande Champagne minder worden in faveure van de iets fruitiger Fins Bois Cognac.

Courvoisier zegt er zelf het volgende over: “het toevoegen van Fins Bois druiven geeft meer complexiteit en fruitig,  bloemige noten, dit geeft een veelzijdige mix dat meer in lijn is met de Courvoisier huisstijl.”

Persoonlijk denk ik verandering voornamelijk te wijten is aan de extreem toegenomen vraag uit Azië naar Cognac en Grande Champagne cognac in het bijzonder, daarnaast is Courvoisier nu in staat om hun VSOP te maken voor veel minder kosten. De prijs blijft hetzelfde, dus de winst zal torenhoog worden op deze nieuwe VSOP Cognac.

In 2013 zal de nieuwe Courvoisier VSOP, als blend met Fins Bois, Petite Champagne en Grande Champagne bij de Nederlandse slijters te vinden zijn.

Tags bij deze post: , , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form