Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

Gautier Pinar Del Rio XO Cigar Cognac

3 Comments

De Gautier Pinar Del Rio is vernoemd naar de beste regio in Cuba voor de teelt van de fijnste tabak bladeren. Deze Cognac is speciaal gemaakt om te drinken bij een Cubaanse sigaar, vandaar de keuze voor de naam Pinar Del Rio.
Blends uit verschillende regio’s geven de Pinar Del Rio een schitterend karakter: de Fins Bois voor de body, Borderies voor zijn zachtheid, Petite en Grande Champagne voor de finesse en afwerking.

Deze Cognac is gemaakt van zeer oude Cognacs (tot 60 jaar) waarvan enkele in de mooiste kelder, de “Paradis” van Gautier hebben gelegen.

Het alcohol percentage van 41,2% is iets hoger dan een “normale” Cognac, om ervoor te zorgen dat de Cognac niet wegvalt qua smaak ten opzichte van een sigaar.

Er is door Gautier uitgebreid onderzoek uitgevoerd om deze Cognac goed bij een Cubaanse sigaar te kunnen drinken, en ik moet zeggen dat deze Cognac inderdaad heerlijk bij een sigaar smaakt. Als sigaar heb ik een Cohiba Siglo II gebruikt. De Cognac viel niet weg ten opzichte van de Cohiba, de Cognac was tevens ook niet “too much” voor de sigaar. Prima combinatie dus!

De Gautier Pinar Del Rio is verkrijgbaar in 2 formaten, een miniatuur en een normale 700ml fles, beiden worden geleverd in een koker dat moet lijken op een sigaar. Leuk gedaan!

De proefnotities van de Gautier Pinar Del Rio XO Cigar Cognac zijn:

De kleur: zeer donker amber met rode tinten. Een authentieke kleur.
De geur: chocolade-rozijnen aroma, leer, tabak, iets hout en de rancio geur. Tevens een delicate zweem van viooltjes door het gebruik van Borderies.
De smaak: niet zacht en ook niet scherp, enigszins dikke textuur. Doet denken aan oudere Havanna Club Rum. Tonen van leder, hout, vanille, tabak en rancio.
De na-smaak: de smaak blijft zeer lang in de mond hangen.
De herkomst: uit alle gebieden uit de Cognac-regio.
De leeftijd: 15 tot 60 jaar oud.
De prijs: rond de 80 euro op het internet
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8, veel beter dan de Pierre Ferrand Cigare Cognac.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Tags bij deze post: , , , , , ,

3 Comments »

  • Drouet & Fils – XO Cigar - Cognac Review.nl said:

    […] De prijs/kwaliteit verhouding: een 8, beter dan de Pierre Ferrand Cigare Cognac gelijk aan de Gautier Pinar Rio Cigar Cognac. VN:F [1.9.7_1111]Wat vind u van deze Cognac?please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)Relevante […]

  • Isard VSOP - Cognac Review.nl said:

    […] leert mij op basis van de vermelde postcode op de fles, dat deze cognac hoogst waarschijnlijk bij Gautier Freres gemaakt […]

  • Gautier XO Extra 1755 - Cognac Review.nl said:

    […] het proeven van de prachtige Gautier Pinar del Rio, is het tijd om de Gautier XO Extra 1755 te […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form