Home » Cognac Reviews, Featured

François Voyer VSOP

One Comment

voyer-VSOPFrançois Voyer maakt heerlijk cognacs, eerder proefde ik al de Napoleon en de XO. Nu de VSOP, en die viel ook zeer goed in de smaak.
François Voyer distilleert zelf alle wijn die wordt geproduceerd. Om zodoende de speciale smaak van François Voyer cognac te creëren.

Een buitengewone geografische situatie. De familiewijngaard is gelocaliseerd in Verrières en Ambleville, twee van de allerbeste Cognacdorpen in Grande Champagne, 1st Cru de Cognac.
Een zeer oude familie traditie. De familie Voyer werkt al sinds vele generaties in de Cognac. Francois Voyer heeft dus ervaring die er toe doet en weet wat het is om Cognac te maken.
Het karakter van de wijngaard. 33 hectaren in Grande Champagne, 1st Cru de Cognac. De bodem is wat genoemd wordt “een typische Champagne bodem”; wat betekent dat die is samengesteld uit kalk en klei (net zoals de bodem uit de beroemde Champagnestreek rondom Reims)

De proefnotities van de François Voyer VSOP zijn:

De kleur: Goud met bronzen schittering.
De geur: aroma’s van linden en geroosterde vruchten als hoofdtoon met een vleug van abrikoos.
De smaak: redelijk scherp van smaak, krachtig, houtachtig, vanille en fruitig.
De na-smaak: de lengte is langer dan de Napoleon van 15 jaar.
De herkomst: 100 % Grande Champagne, “1er Cru” of Cognac
De leeftijd: ongeveer 13 jaar oud.
De prijs: ongeveer 43 euro.

De soorten VSOP, Napoleon, XO en Extra zijn ook te krijgen in een 6cl, sigaren koker look-a-like flesje. Heel leuk kado om te geven.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.0/10 (4 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

One Comment »

  • Old&Rare Whisky kit - Whisky Review.nl said:

    […] leuke verpakking van dranken tegen. Het doet een beetje denken aan de miniatuur cognacs van François Voyer. Elke tube heeft een inhoud van 2,5cl (de helft van een regulier miniatuur flesje). Op deze manier […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form