Home » Cognac Reviews

François Voyer Napoleon

One Comment

voyerlogo_smFrançois Voyer maakt bijzondere cognacs, zo ook de François Voyer Napoleon.
Van origine is Francois Voyer een wijnboer. Sinds 1795 produceren 5 generaties Voyer deze heerlijke Cognac. Zij verzorgen de hele productieketen vanaf het planten van de wijnstokken tot aan het bottelen en de verkoop over de hele wereld.
Francois Voyer distilleert zelf alle wijn die wordt geproduceerd. Om zodoende de speciale smaak van François Voyer te creëren.
Een buitengewone geografische situatie. De familiewijngaard is gelocaliseerd in Verrières en Ambleville, twee van de allerbeste Cognacdorpen in Grande Champagne, 1st Cru de Cognac.
Een zeer oude familie traditie. De familie Voyer werkt al sinds vele generaties in de Cognac. Francois Voyer heeft dus ervaring die er toe doet en weet wat het is om Cognac te maken.
Het karakter van de wijngaard. 33 hectaren in Grande Champagne, 1st Cru de Cognac. De bodem is wat genoemd wordt “een typische Champagne bodem”; wat betekent dat die is samengesteld uit kalk en klei (net zoals de bodem uit de beroemde Champagnestreek rondom Reims)

De proefnotities van de François Voyer Napoleon zijn:

De kleur: amber, goudachtig.
De geur: rozengeur, vanillegeur en een hint van marsepijn.
De smaak: redelijk scherp van smaak, fruitig en een lichte tabaksmaak.
De na-smaak: de lengte is lang maar niet ongewoonlijk voor een 15 jaar oude cognac.
De herkomst: 100 % Grande Champagne, “1er Cru” of Cognac
De leeftijd: ongeveer 15 jaar oud. Goed voor de aanduiding XO.
De prijs: ongeveer 67 euro.

De soorten VSOP, Napoleon, XO en Extra zijn ook te krijgen in een 6cl, sigaren koker look-a-like flesje. Heel leuk kado om te geven.

voyer-tube

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

One Comment »

  • François Voyer VSOP - Cognac Review.nl said:

    […] Voyer maakt heerlijk cognacs, eerder proefde ik al de Napoleon en de XO. Nu de VSOP, en die viel ook zeer goed in de smaak. François Voyer distilleert zelf alle […]

Feedback Form