Home » Featured, Overige

Fraai verhaal over Cognac

No Comment

Mooie Cognac bij verhaalEr bestaat een fraai verhaal over Cognac dat omstreeks de eeuwwisseling (1900) waar gebeurt moet zijn. Het gaat over een oude oom van Oscar Wilde, die een groot genieter was van Cognac en dan ook enige zeer oude en fraaie flessen in zijn kelder had.

Op een dag geschiedde dat er een brandje in zijn huis ontstond, dat gelukkig door één enkele brandweerman geblust kon worden. Deze dappere brandweerman, werd door onze Cognac-liefhebber na afloop in de bibliotheek genodigd, om daar bij het haardvuur zijn door het bluswater drijfnat geworden schoenen en sokken uit te trekken.

Onze gentleman, overvloeiend van dankbaarheid offerde hem daarbij een glas van zijn oudste en beste Cognac. De brandweerman accepteerde het glas met graagt, bedankte beleeft en sprak daarbij de volgende gedenkwaardige woorden:

“Persoonlijk ben ik eigenlijk een geheelonthouder, Sir, maar ik heb altijd gevonden dat er niet gaat boven een goede cognac om een kou te voorkomen.” En hij goot de Cognac over zijn steenkoude voeten.

Tags bij deze post: ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form