Home » Mixen met cognac, Nieuws

Cognac Cocktail gemaakt met Louis XIII

2 Comments

Remy Martin Louis XIII cocktail 3Renaissance Amsterdam Hotel heeft vanaf vandaag (11 december 2009) de zeer exclusieve LOUIS XIII cocktail op de kaart staan. Deze unieke cocktail, die € 450,00 per glas kost, wordt gemaakt met de exclusieve LOUIS XIII, de koning der cognacs, en wordt geserveerd in een kristallen glas dat is gedecoreerd met Muscovado-suiker gemixt met 24 karaats goud.

 
Bij het onlangs gerenoveerde Renaissance Amsterdam Hotel is vanaf nu de LOUIS XIII cocktail verkrijgbaar. Deze duurste cocktail van Nederland is gecreëerd door Niels van Horssen, headbartender van de nieuwe loungebar 2B in het Amsterdamse Renaissance Hotel.
Als basis voor de LOUIS XIII cocktail heeft Van Horssen het recept van de ‘Brandy Crusta’ genomen, een cocktail uit 1850 van Joseph Santini, wie aan de basis stond van het gebruik van citroensap in cocktails.

De LOUIS XIII cocktail bestaat uit 60 ml Rémy Martin LOUIS XIII, 10 ml Grand Marnier Cent Cinquantenaire (45 jaar oude sinaasappel cognac), 5 ml Luxardo Maraschino (kersenpitlikeur), Arabische gomsiroop, vers citroensap en Angostura Bitters (Trinidad). De cocktail wordt geserveerd in een kristallen LOUIS XIII-glas dat is gedecoreerd met Muscovado-suiker gemengd met 24 karaats goud.

Omdat deze cocktail het verdiend om in alle rust te worden gedronken, biedt het Renaissance Amsterdam Hotel bij aanschaf van de LOUIS XIII cocktail voor slechts honderd euro meer een overnachting aan in dit prestigieuze hotel.

LOUIS XIII is onbetwist de ‘nec plus ultra’ van alle cognac. Deze cognac die sinds 1874 wordt gemaakt door het cognachuis Rémy Martin is een uiterst waardevolle cognac.

LOUIS XIII is een Grande Champagne verrijkt met 40 tot 100 jaar oude eaux-de-vie in een legendarische kristallen karaf in Venetiaanse stijl die versierd is met Franse lelies. Zeldzame smaken en aroma’s waaronder iris, narcis, gekonfijt fruit, passievrucht, mirre en honing maken LOUIS XIII cognac van Rémy Martin tot een onvergetelijke ervaring en verleent deze cognac zijn uiterst uitbundige smaak van perfectie, waarvan de aroma’s langer dan een uur in het gehemelte gegrift blijven staan.

Tags bij deze post: , ,

2 Comments »

  • Wouter (author) said:

    De Brandy Crusta waarop deze cocktail is gebaseerd, maak je als volgt:

    * 1 tsp Maraschino
    * 1 dash Bitters
    * 1 tsp Lemon Juice
    * 1/2 oz Triple Sec
    * 2 oz Brandy

    Moisten the edge of a cocktail glass with lemon and dip into sugar. Cut the rind of half a lemon into a spiral and place in glass. Stir the above ingredients with ice and strain into sugar-rimmed glass. Add a slice of orange.

  • Kees Brand said:

    Wat een marketing praat voor een oud cocktail recept.
    Het Renaissance Hotel in Amsterdam kan beter iets aan haar klantvriendelijkheid doen, dat is helaas bedroevend….

Reageer op dit artikel!

Feedback Form