Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

Drouet & Fils – XO Cigar

2 Comments

Sinds ruim een half-jaar is het mooie merk Drouet & Fils verkrijgbaar in Nederland via CognacNet.eu. Zo ook de geteste XO Cigar die in een schitterende fles wordt verpakt.

De fles van 50cl heeft namelijk ruimte voor een sigaar in het midden van de fles, werkelijk heel gaaf om aan een Cognac/sigaren liefhebber cadeau te doen!

Aangezien het niet alleen om de fles gaat, hebben we deze Cognac natuurlijk ook geproefd!

De aroma’s zijn mooi vol, zodat deze Cognac niet wegvalt bij een zwaardere sigaar. Dit zowel qua geur als qua smaak. Het gebruik van Grande Champagne Cognacs levert hierbij ook een grote bijdrage.

Het bij sigaar Cognacs kenmerkende gebruik van meer hout is ook bij deze goed Cognac waarneembaar, gelukkig vallen de zware tonen van hout bij deze Cognac mee waardoor hij ook zonder een sigaar prima tot zijn recht komt.

Deze Cognac wordt helaas door de geldende tabak/alcohol wetgevingen niet verkocht met een sigaar erin, de vraag is dus welke sigaar hierbij te roken. Als groot long-filler liefhebber gaat mijn voorkeur dan uit naar een mooie zacht-volle aromatische cubaan als de: Hoyo de Monterrey Epicure No.1 (Corona) of de Hoyo de Monterrey No.2 (Robusto).

De proefnotities van de Drouet & Fils – XO Cigar Cognac zijn:

De kleur: koper goud, redelijk licht van kleur voor een Cigar Cognac.
De geur: vol en ietswat zwaar van geur met bruine suiker, fruit, veel eiken en vanille.
De smaak: volle smaak die niet zacht en ook niet scherp is. Veel eikenhout en honing, iets later in combinatie met een pepertje en specerijen.
De na-smaak: het kruidige blijft mooi lang in de mond hangen. Heerlijk!
De herkomst: 100% Grande Champagne.
De leeftijd: 15 tot 25 jaar oud.
De prijs: 66 euro bij CognacNet.eu (in 50cl geschenkfles).
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8, beter dan de Pierre Ferrand Cigare Cognac gelijk aan de Gautier Pinar Rio Cigar Cognac.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Tags bij deze post: , , , , , ,

2 Comments »

  • Jones said:

    Ben zeer benieuw naar deze zelfbenoemde ‘sigarencognac’. De sigaren zullen geen probleem vormen, de twee aanraders kan ik zeer waarderen:)

  • Wouter (author) said:

    Ha die Jones, er zit nog wat in het miniatuurtje! ;-) kom gerust eens langs!

Reageer op dit artikel!

Feedback Form