Home » Cognac Reviews, Featured

Delamain Extra

One Comment

Delamain-ExtraNog ouder dan Delemain Pale & Dry XO en Vesper is de EXTRA. Deze oude Grande heeft een schitterende volle complexe geur. Het is in mijn ogen een perfecte uitdrukking van een oude cognac uit de Grande Champagne.

De EXTRA is te koop in een originele karaf, ontworpen en geblazen voor Delamain. Het schild op de karaf, is een logo van het originele schild dat door Henry Delamain in 1762 gemaakt is (in zijn Delfts aardewerken fabriek in Dublin) voor de bruiloft van zijn neef James Delamain met Marie Ranson.

Het huis Delamain staat voor traditie. Het familiebedrijf gesticht 1762 door James Delamain kunnen zichtzelf tot, een van de oudste families van de regio rekenen.

De productie methode bij de Extra wordt gekenmerkt door de bescherming van de oorspronkelijke zuiverheid van het “Eau-de-Vie”. Alle kenmerken van een grote cognac verenigen zich perfect. Ze rijpen onder ideale omstandigheden in oude vaten. De destillatie wordt omzichtig en geleidelijk gedaan.

De proefnotities van de Delemain Extra zijn:

De kleur: briljant amber-topaas met een zeer heldere kleur goud.
De geur: volle rijpheid van fijn fruit, tonen van pruimen en gedroogd fruit, een vleugje vanille, kunstzinnig en elegant, perfect uitgebalanceerd.
De smaak: fijn fruit, heel zacht en puur.
De na-smaak: grote lengte en lekker zacht.
De herkomst: Grande Champagne.
De leeftijd: 35 tot 45 jaar, met een gemiddelde van 40 jaar.
De prijs: ongeveer 190 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8!

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.0/10 (3 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

One Comment »

Reageer op dit artikel!

Feedback Form