Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

De Luze VSOP

One Comment

De De Luze VS en de Alfred De Luze bevielen zeer goed, de prijs/kwaliteit is namelijk helemaal top! Zeker gezien het feit De Luze een merk is dat zich richt op de wat jongere Cognac-drinkers.

De VSOP maakt mijn veronderstelling helemaal waar, ook deze smaakt heerlijk! Met de VSOP hebben ze een mooie tussenweg kunnen vinden tussen de wat scherpere VS en de al gereviewde Alfred.

Zoals ik al in het artikel van de VS-repte is het ook bij deze VSOP gelukt om de algemene smaak die ik bij de Alfred en VS proefde, te laten terug komen. Dit betekend echter niet dat de verschillende Cognacs op elkaar lijken. Dus nogmaals, knap gedaan.

In tegenstelling tot de VS is de VSOP van De Luze wel een gemaakt van Petite Champagne en Grande Champagne, en mag dus Fine Champagne heten.

De ontstaansgeschiedenis van Cognac De Luze begint in 1820 bij Baron Alfred De Luze en zijn vijf zonen in Bordeaux. Tegenwoordig wordt Cognac De Luze naar 30 landen geëxporteerd en is sinds 1927 hofleverancier van het Deense Koninklijk Huis.
De keldermeester van Cognac De Luze selecteert op basis van smaak en hoge kwaliteit, de eaux-de-vie van topdistillateurs uit met name de Cognac regio’s: Fins Bois, Petite Champagne en Grande Champagne. Lagering vindt plaats op oude houten vaten van Limousin eiken. Bij De Luze VSOP is dit minstens 4,5 jaar.

De proefnotities van deze De Luze VS Cognac zijn:

De kleur: amber-goud.
De geur: zeer fruitig met oa pruimen met de finesse van een Fine Champagne Cognac. Tevens iets rozen-geur en een licht rokerig aroma.
De smaak: vol, kruidig en wat eikenhout, tevens zeer fruitig, met voornamelijk de smaak van abrikozen, kersen en peer. Iets wateriger dan de Alfred.
De herkomst: Grande Champagne (minimaal 50%) en Petite Champagne.
De leeftijd: 4 tot 11 jaar oud. De oudste blend is afkomstig van de Boinaud Estate Harvest van 1989.
De prijs: 22 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: 7,5. Geweldige Fine Champagne Cognac die goed te krijgen is voor een leuke prijs.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.5/10 (6 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

One Comment »

  • De Luze XO – Fine Champagne - Cognac Review.nl said:

    […] grootschaligheid mag wat mij betreft de pret niet drukken, want zowel de tot nu toe geproefde VS, VSOP, Alfred De Luze als deze XO smaken subliem. De prijs en het schitterende design van deze karaf zijn […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form