Home » Cognac Reviews, Featured

Courvoisier VSOP

7 Comments

courvoisier-vsopBij deze cognac heb ik gemengde gevoelens, de eerste keren dat ik deze cognac dronk vond ik hem te scherp voor een VSOP, zelfs de Courvoisier VS vond ik zachter en geraffineerder.

Onlangs heb ik de fles weer uit de kast getrokken en plots klopten de smaken en geuren wel. Misschien had deze cognac wat zuurstof nodig om tot leven te komen.


courvoisierDeze fles van de Courvoisier VSOP vind ik een van de mooiste bij de slijter, het etiket heeft een schitterende blauwe kleur en op de fles zit een goudkleurige plakaat met het logo van Napoleon erin. Volgens Courvoisier dronk Napoleon ook Courvoisier.
De VSOP cognac van Courvoisier is een Fine Champagne met een diepe smaak en een zachte afdronk, samengesteld uit de beste twee crus (Petite Champagne en Grande Champagne) van de cognac streek.

De proefnotities van de Courvoisier VSOP zijn:

De kleur: amber tot goudgeel, mooi van kleur voor een VSOP.
De geur: bloemig met vanille.
De smaak: fijn en rond, met een hint van hout. Duidelijke Fine Champagne smaak.
De na-smaak: Verfijnd, niet al te lang.
De leeftijd: 4-15 jaar.
De herkomst: Fine Champagne (Grande Champagne en Petite Champagne).
De prijs: ongeveer 28 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 7,5.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 8.2/10 (17 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

7 Comments »

 • Cognac aanbiedingen t/m 28-11-2010 - Cognac Review.nl said:

  […] Courvoisier VSOP Gall&Gall €28,49 U bespaart: €5,- […]

 • Meest bekeken Cognac Reviews 2010 - Cognac Review.nl said:

  […] Rémy Martin VSOP, net als vorig jaar dus de meest populaire Cognac! 2. Courvoisier VSOP 3. Courvoisier XO Imperial 4. Château Montifaud VSOP 5. Rémy Martin XO Excellence 6. Frapin VSOP […]

 • Beste bekende VSOP Cognac - Cognac Review.nl said:

  […] eerder beschreef ik de 4 VSOP’s van de bekende “big 4″ (Courvoisier, Hennessy, Martell en Rémy Martin), echter heb ik deze nog nooit direct met elkaar vergeleken en […]

 • Johan said:

  Wouter,

  Ik heb deze cognac als verjaardagscadeau gekregen. Ik proef duidelijk een honingsmaak, jij? Complimenten voor je site trouwens.

  Groeten

  Johan

 • Courvoisier Napoleon – Fine Champagne - Cognac Review.nl said:

  […] Napoleon onderscheid zich van de Courvoisier XO door net als de VSOP gebruik te maken van Fine Champagne Cognacs, wat inhoud dat minimaal 50% van de Cognac afkomstig […]

 • Geen Fine Champagne meer voor Courvoisier VSOP - Cognac Review.nl said:

  […] stopt met het maken van de Courvoisier VSOP Fine Champagne, dit doordat na toevoeging van Fins Bois Cognacs het verboden is geworden om deze Cognac nog Fine […]

 • Jur said:

  Ik vind de zelf Courvoisier ook erg scherp van smaak. Ik kan hem maar niet lekker vinden. Ik heb net een glas Bisquit vsop op (de klassieke batch in de mooie langwerpige 8 hoekige fles). Dan smaakt de Bisquit mij toch aanzienlijk prettiger met zijn zachtere maar toch vollere smaak.

Reageer op dit artikel!

Feedback Form