Home » Cognac Informatie, Featured

Courvoisier Le Nez geur kit

No Comment

Courvoisier is goed bezig met zijn Le Nez strategie, al eerder plaatsten ze op talloze vliegvelden verspreid over de wereld, ook Schiphol, speciale machines die een specifieke geur van de Courvoisier Cognacs verspreiden.

Nu is het de beurt voor de volgende stap, namelijk in navolging van de wijn, een geurkit die de specifieke geuren van Courvoisier Cognac nabootsen.

De bedoeling van deze kit is om Cognac-drinkers meer bewust te maken van de prachtige aroma’s die Cognac kan bieden. De kit dient dan ook gebruikt te worden tijdens het drinken van Cognac, om vervolgens de geuren te kunnen “matchen”.

De kit die ik behandel bestaat uit 6 geuren en bevat specifiek de geuren van de Courvoisier VSOP Exclusif en XO. Deze geuren zijn verpakt in een prachtig leren etui.

Aangezien het de bedoeling is om de geuren te matchen, vergelijk ik ze meteen met de VSOP Exclusif en XO, die ik gelukkig nog had staan, om te kijken of ik deze geuren ook waarneem.

Le Nez geuren Courvoisier Exclusif:

Gingerbread:
Een hele knappe geur, inderdaad duidelijk te herkennen bij deze Exclusif. Een naam/geur om te onthouden bij toekomstige reviews!

Dried Plumbs:
Heerlijke geur, die pas na 5 minuten in het glas duidelijk herkenbaar wordt bij de Exclusif. Bij de XO ruik je deze geur eerder.

Roasted Coffee:
Zeer herkenbare geur van filter koffie dat al een aantal dagen in een opslagblik opgeslagen staat. Hiermee bedoel ik, dat de frisse volle koffie lucht, als je een pak openmaakt, er een beetje af is.
In de verte is deze geur inderdaad te herkennen in de Exclusif.

Le Nez geuren Courvoisier XO

Creme Brulee:
Heerlijke geur, bijna om van te kwijlen ;). Doet me vooral denken aan de heerlijke Creme Brulee met Cognac erdoorheen die ik gister bij Restaurant Lute heb mogen eten.
Na ongeveer één minuut verschijnt deze geur in het glas met de XO, ook hier is de geur heerlijk.

Candied Orange:
Ook hier een prachtig herkenbare geur, in de XO ruik ik zeker de sinaasappel maar of dit de geur van Candied Orange is betwijfel ik.

Iris:
Alsof je door een veld met irissen loopt, niks geen goedkope WC-eend bloemen geur, maar een kwaliteits geur alsof het een dure eaux de parfum is. Echt kwaliteit dus! In de XO zijn inderdaad hinten van Iris bloemen te herkennen.

Conclusie:
Deze Le Nez geur kit, is een geweldig concept om je neus te trainen en om de geuren uit Cognac beter te leren herkennen en te te omschrijven. Ik heb hierdoor weel wat meer geleerd om de Cognacs te kunnen omschrijven.

Interesse?
De Le Nez geurkits zijn vanaf 25 euro beschikbaar voor de Courvoisier VS, VSOP, Exclusif en XO Imperial bij de betere slijters.

Tags bij deze post: , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form