Home » Featured, Nieuws

Courvoisier Gold – Cognac met Muskaat wijn

3 Comments

Courvoisier lanceert na de  Courvoisier Connoisseur Collection, Rosé en C by Courvoisier, in iets meer dan één jaar tijd, de Courvoisier Gold. Ditmaal een jonge Cognac “geblend” met een Muskat wijn (Moscato). Qua prijsstelling ($24,99 voor 750ml in Amerika), alcoholpercentage (18%) en het product zelf lijkt de Gold nog het meest op de vorig jaar geïntroduceerde Rosé, die helaas nog niet in Nederland is te verkrijgen.

De Muskat wijn is afkomstig uit Zuid-Frankrijk en geeft zoals ik verwacht bij een Muscat-wijn een uitgesproken zoete bloemige aroma aan de drank.

Even snel uitrekenen leert dat deze Gold is samengesteld uit zo’n 70% Muskaat-wijn a 9% en uit 30% jonge Cognac.

Wij houden jullie op de hoogte mocht deze fles in Nederland te krijgen zijn.

Tags bij deze post: , ,

3 Comments »

  • Bart said:

    Als ik in gedachten de combinatie muskaatwijn met cognac voor mij haal, komt dit misschien in de buurt van Pineau de Charentes qua smaak?

  • Wouter (author) said:

    @ Bart, Ik denk dat je daarmee aardig in de buurt zit! Helaas zullen de grote merken nooit aan Pineau beginnen daar voor hun hiervan de prijzen te laag liggen. Een flesje SUPER Pineau heb je voor €15,- (in Frankrijk).

  • Slijter said:

    Bij mij kost een heerlijke pineau de charantes 12 euro voor 70 cl en ik denk ook niet dat ik voor deze courvoisieur zou gaan

Reageer op dit artikel!

Feedback Form