Home » Cognac Reviews, Featured, Headline, Mixen met cognac

Courvoisier Exclusif VSOP

3 Comments

De Courvoisier Exclusif VSOP is speciaal voor bartenders en het mixen met Cognac ontwikkeld. De Exclusif staat iets gepositioneerd boven de “normale” VSOP van Courvoisier. In dit artikel zal naast een beschrijving ook een vergelijking gemaakt worden met de “normale” VSOP.

Het design van de fles misstaat niet in een bar en is plezierig in gebruik, in tegenstelling tot vele barflessen, die altijd willen lekken of moeilijk te doseren zijn.

De Courvoisier Exclusif bestaat in verhouding tot de Courvousier VSOP niet uit alleen Grande Champagne en Petite Champagne Cognacs maar ook uit Cognacs uit de Borderies en Fins Bois regio.

De vergelijking met de VSOP van Courvoisier wint deze Cognac wat mij betreft niet, daarvoor is de smaak van de Exclusif mij iets te zoet en te simpel, door de zoetigheid wordt de scherpte tevens verdoezeld, dus scherp is hij dan ook niet. Qua smaak is duidelijk te merken dat deze Cognac uit Fins Bois en Borderies Cognacs bestaat.

De “normale” VSOP is een stuk voller en geuriger, een echte Fine Champagne Cognac, maar voor het mixen minder geschikt, daarnaast is de Exclusif toegankelijker qua smaak voor een beginnend Cognac drinker. Een belangrijke toevoeging dus aan het assortiment van Courvoisier!

In tegenstelling tot een aantal maanden geleden is de Exclusif momenteel een stuk beter geprijsd, eerst was 45 euro nog best gangbaar, nu is de prijs iets boven de 28 euro, iets meer dan de Courvoisier VSOP. Prima prijs dus voor deze hippe Cognac!

De proefnotities van de Courvoisier Exclusif VSOP zijn:

De kleur: donkerrood-goud koper.
De geur: fruitige zoete geur, karamel, abrikozen, vanille en kaneel.
De smaak: fruitig, vanille, karamel, iets kruidig, redelijk zacht, voelt lekker warm in de keel.
De na-smaak: zoete zweem van abrikozen die redelijk lang blijft hangen.
De leeftijd: 4 tot 12 jaar.
De herkomst: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies en Fins Bois.
De prijs: ongeveer 28 tot 32 euro.
De prijs/kwaliteit verhouding: een 7-

Tip! Beschik je over een 3D brilletje? Kijk dan de reclame van de Courvoisier Exclusif!

P.s. je kunt discussiëren over deze Cognac onder dit artikel, of op het Cognac-Forum.

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 5.8/10 (4 votes cast)
Tags bij deze post: , , ,

3 Comments »

  • Courvoisier Le Nez geur kit - Cognac Review.nl said:

    […] kit die ik behandel bestaat uit 6 geuren en bevat specifiek de geuren van de Courvoisier VSOP Exclusif en XO. Deze geuren zijn verpakt in een prachtig leren […]

  • Youri said:

    Prachtig! Ik ga maar eens zoeken naar een mooie fles Exclusif. Bedankt Wouter.

  • Vijf zomer Cognacs, geweldig met ijs! - Cognac Review.nl said:

    […] Courvoisier Exclusif, kortgeleden geproefd met een ijsklontje erin en was verbaast hoe lekker deze smaakte met ijs. Ook het verwateren waar sommigen Cognacs last van hebben bleef weg. Tevens lekker fruitig! […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form