Home » Featured, Overige

Courvoisier Erte Collection

3 Comments

Courvoisier Erte 8De Courvoisier Erte Collection is een uiterst zeldzame set van 8 Courvoisier flessen ontworpen door de beroemde Art Deco kunstenaar en mode-illustrator Erté 20 jaar geleden.

Courvoisier bracht in eerste instantie zeven flessen uit van de Russische geboren kunstenaar met daarin een buitengewone mengeling van bijzondere Grande Champagne cognac, sommige dateren tot 1892. Deze flessen werden beperkt tot 12.000.

De flessen werden geleverd in dozen met brochures en certificaat van authenticiteit. Elk van de zeven flessen/ontwerpen staat voor een ander facet voor het maken van cognac: Vigne (Vine), vendanges (oogst), distillation (distilleren), Vieillissement (Aging), degustatie (Degustatie ), L’Esprit du Cognac (De Geest van Cognac), La Part des Anges (Angel’s Share).

Elk jaar tussen 1988 en 1994 werd er een nieuwe fles gelanceerd. De inhoud is een mixvan Grande Champagne Cognac met een Cognac van 1892, het geboorte jaar van Erté, met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar.

De achtste en laatste fles genaamd “Inedit” werd gelanceerd in 1995 als een eerbetoon aan Erte’s leven en werk (hij overleed in 1990). Slechts 4000 stuks zijn hiervan geproduceerd. Het design van de fles is het eerste dat Erte ontwierp voor de Vigne fles, echter was dit ontwerp gecensureerd voor de Amerikaanse markt, omdat het meisje op de tekening half naakt was.

Courvoisier Erte Collection

Een complete set van 8 flessen is ongeveer $12.000 waard.

Courvoisier Erte Collection zonder no.8

Tags bij deze post: , ,

3 Comments »

 • alex said:

  Due to inherritance we came in the posession of a couple of complete sealed and not dammaged
  Sets of erte.
  We are willing to sell these
  For the price of 7500 euro per set.
  In case you are interesred, you can call us at 3110111465

 • Te koop: Courvoisier Erte collectie - Cognac Review.nl said:

  […] eerder wijdde ik een artikel aan de hoogst exclusieve Courvoisier Erte serie op CognacReview. Deze serie is door zijn gelimiteerde oplage, heerlijke Cognac en prachtige Erte […]

 • Dimitri said:

  Hello,
  I have the full collection of 8 bottles Erté.
  They are all in boxes, mint condition and with paperwork.
  If you are interested please send an e-mail to : dimitri.boyer@free.fr
  Kind regards,
  Dimitri

Reageer op dit artikel!

Feedback Form