Home » Cognac Reviews, Featured, Headline

Comandon VSOP

No Comment

Na de zomervakantie is het weer tijd om een Cognac te beschrijven, eentje die prima bij het onderwerp Zomer-Cognacs past! De Comandon VSOP is namelijk een heerlijk volle en fruitige Cognac die uitermate lang met een frisse smaak in de mond blijft hangen.

Van Comandon had ik al eerder de prachtige XO geproefd, een Cognac waar ik trouwens lovend over schreef, ook de nu geproefde VSOP is een regelrechte topper!

Comandon omschrijft het concept van zijn VSOP heel mooi als een “jonge” XO Cognac, dit kan deze Cognac trouwens ook prima waarmaken, daar de smaak en rijping van 10 jaar absoluut aan dit criteria voldoen!

Deze VSOP van Comandon is een harmonieuze mix van ongeveer zestig op Limousin eiken gerijpte eaux-de-vie uit de gebieden Grande Champagne, Petite Champagne en Fins Bois.

Bij de review over de Comandon XO schreef ik al over de vele awards die de XO had gewonnen, deze VSOP heeft er echter ook niet de minste onderscheidingen gekregen, namelijk:

  • Bronze medal and 3rd best cognac brand, for “Best Design and Packaging” at the World Spirits Competition in San Francisco (April 2010)
  • Bronze Medal: Spirits Tasting Competition at the 2010 Wine & Spirits Wholesaler of America (April 2010)
  • Gold Medal: World Spirits Competition in San Francisco (March 2010)
  • Silver Medal: Beverage Testing Institute (March 2010)

De proefnotities van deze Comandon VSOP Cognac zijn:

De kleur: rood-koper.
De geur: aroma’s van vanille, gedroogd fruit, kruiden en hints van karamel.
De smaak: zeer vol en vettig van smaak, met een sterke houtsmaak van de lange rijping op eiken, daarna een vloed van vruchten-smaken met oa: sinaasappel, peer en abrikoos. Tevens iets van noten.
De na-smaak: zeer lang voor deze categorie (VSOP) Cognacs.
De herkomst: Grande Champagne, Petite Champagne, en Fins Bois.
De leeftijd: 8 tot 12 jaar oud. Met een gemiddelde van 10 jaar.
De prijs: €38,- bij ExclusiveDrinks
De prijs/kwaliteit verhouding: een 8. Ongelooflijk fruitig en volle VSOP Cognac, helaas redelijk aan de prijs voor een VSOP en alleen bij ExclusiveDrinks te krijgen. Desalniettemin verdiend deze Cognac een geweldig cijfer…

VN:F [1.9.22_1171]
Wat vind u van deze Cognac?
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Tags bij deze post: , ,

Reageer op dit artikel!

Feedback Form