Home » Nieuws

Cognac verkoop sterk gedaald in 2009

One Comment

We wisten al dat de waarde van Cognac in de eerste helft van vorig jaar met 26% daalde tov het eerste helft van 2009.

Nu is ook bekend dat de hoeveelheid verkochte Cognac flessen vorig jaar wereldwijd sterk is ingezakt. De afzet kwam uit op 129,9 miljoen flessen tegen 148,2 miljoen in 2008. Dat komt neer op een daling van ruim 12 procent.

Hoewel dit gegeven voor veel mensen natuurlijk niet leuk is, kan ik niet anders dan opgelucht reageren op dit nieuws. De markt voor Cognac was namelijk al jaren sterk oververhit, door de schaarste aan gerijpte oude Cognacs.

Vooral in de eerste helft van vorig jaar brachten drankenhandelaren hun voorraden terug vanwege de economische neergang, aldus Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC), de brancheorganisatie voor producenten in de omgeving van de Franse Cognac-regio. Vooral de oudere cognac-soorten werden minder ingekocht.

In Europa daalde de verkoop vorig jaar het hardst, met 18 procent. In het laatste kwartaal van 2009 trok de vraag weer sterk aan in de Verenigde Staten. Ook in China, Hongkong en Singapore verliepen de zaken in die periode beter.

In 2008 was de wereldwijde verkoop ook al gedaald. Tussen 2001 en 2007 was er juist een stijging te zien van bijna 37 procent.

Tags bij deze post: ,

One Comment »

  • J. Doe said:

    *Gedaalt > Gedaald

    Edit: Dank voor de correctie!

Reageer op dit artikel!

Feedback Form