Home » Featured, Nieuws

Cognac uit 1788 opgedoken

3 Comments

Cognac Clos du GriffierDe sommelier van het befaamde restaurant Tour d’Argent in Parijs was vergeten dat ze er waren, maar nu zijn ze herontdekt. Bedekt onder een dikke laag zwarte schimmel doken vier flessen Armagnac Vieux uit 1875 en drie flessen Clos du Griffier Cognac uit 1788 op uit de wijnkelder van het restaurant.

De Tour d’Argent stamt uit 1582 en beschikt over een wijnkelder met zo’n vijfhonderdduizend flessen, waaronder enkele van de beste wijnen ter wereld. Hoewel alle flessen in de wijnkelder in een computer staan vermeld, zijn er nu en dan toch enkele verrassingen, zoals de Armagnac uit 1875.

In december verkoopt het restaurant achttienduizend flessen wijn, maar ook enkele flessen zeer oude gedistilleerde dranken, zoals drie flessen Clos du Griffier Cognac uit 1788, het jaar voor de Franse Revolutie, en de oude Armagnac, die vier- tot vijfhonderd euro per fles kost. De dikke lagen wollige schimmel kunnen geen kwaad, die leven van de luchtjes die van dergelijke dranken afkomen en groeien vaak op zeer oude flessen.

De prijzen op de veiling in december beginnen rond de tien euro en kunnen oplopen tot 2500 tot drieduizend euro voor de cognac uit 1788.

Bron: depers.nl

Tags bij deze post: ,

3 Comments »

 • Jan said:

  Er is 25.000 euro voor de cognacfles neergeteld door een Franse internetondernemer. De 38-jarige man heeft laten weten dat hij samen met wat vrienden rustig van de eeuwenoude cognac wil gaan genieten.

  Geef hem eens ongelijk! Mooie site is Cognac Review!

 • Wouter (author) said:

  Hierbij een korte video over de veiling van deze bijzondere Cognac…

 • Vintage Cognac twv €63.300,- aan diggelen - Cognac Review.nl said:

  […] Cognac, een Clos de Griffier Vieux uit 1788, werd vernietigd nadat een zakenman, die twee glazen van de cognac had besteld (5.050 pond per […]

Reageer op dit artikel!

Feedback Form