Home » Featured, Headline, Overige

Cognac Review is 1 jaar!

9 Comments

Cognac Review is jarig, het is precies 1 jaar geleden dat het eerste Cognac artikel op deze site werd geplaatst!

Toen stelde ik mezelf ten doel om van Cognac Review de grootste Nederlandstalige Cognac Website te maken! Dat is inmiddels gelukt, met een 2de positie op Google, na Wikipedia en ruim 200 unieke bezoekers per dag!

Het doel van Cognac Review zal hetzelfde als afgelopen jaar blijven, namelijk mensen interesseren en informeren over de godendrank Cognac!

Het afgelopen jaar heb ik 83 Cognacs beschreven en totaal 213 artikelen geplaatst. Voorlopig kan ik nog wel even voort met het beschrijven van Cognacs, waar ik overigens veel plezier aan beleef. De vele positieve, leuke en aardige reacties helpen daar zeker bij!

Naast het feit dat ik afgelopen jaar, veel meer over Cognac heb geleerd, heb ik ook enorm veel geleerd over het internet (hoe kom ik hoog in Google?) en hoe websites precies gemaakt moeten worden. Erg leuk allemaal en ben ontzettend blij dat het zo goed gelukt is!

Sinds kort heeft Cognac Review ook een Cognac Forum, waar inmiddels al 357 berichten over interessante Cognac-onderwerpen op zijn geplaatst. Wordt ook lid!

De top-10 van meest gelezen Cognac Reviews van afgelopen jaar waren:

 1. Rémy Martin VSOP
 2. Courvoisier VSOP
 3. Courvoisier XO
 4. Rémy Martin XO
 5. Montifaud VS
 6. Hennessy VS
 7. Hennessy VSOP
 8. Rémy Martin Louis XIII
 9. Menard VSOP
 10. Joseph Guy VS

Hebben jullie suggesties of tips voor CognacReview, of moet ik binnenkort een bepaalde Cognac echt beoordelen? Ik hoor het graag!

Geniet van het goede leven,

Wouter

Cognac Review

Tags bij deze post: , , , , ,

9 Comments »

 • Flip Zanev said:

  Gefeliciteerd Wouter! Lees dit blog/site met zeer veel plezier! Al veel van geleerd!

 • Michiel said:

  Gefeliciteerd!

  Ongelofelijk hoe http://www.cognacreview.nl in een jaar gegroeid is! Elke review is weer een leuke verrassing, het aanbiedingen-overzicht bekijk ik altijd even en het mooiste van alles is natuurlijk het forum, dat zich stukje bij beetje aan het ontwikkelen is!

  Goed bezig en ga zo door Wouter!

 • Wouter (author) said:

  Dank, dank! :D Forum vind ik ook echt geweldig! Proefballonnetje van jou toch, Michiel?

  Zijn er nog Cognacs die je beschreven wil zien worden?

 • Jeroen Maas said:

  Gefeliciteerd met het één jarige bestaan! Ga zo door…
  Misschien wat meer Montifaud Cognac beschrijvingen? Het is een leuke cognac voor goede prijzen!

 • Michiel said:

  Ik sluit me aan bij Jeroen Maas, meer cognacs van Chateau de Montifaud (bijv. de napoleon, de xo en de VSOP grande champagne) en meer van Ménard (bijv. de reserve extra en xo), deze twee merken steken er toch wel bovenuit voor wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding. Maar ik denk dat anderen nog wel meer merken en flessen kunnen noemen…

 • Jones said:

  Gefeliciteerd Wouter!

  Heb de website vanaf dag 1 meegemaakt en je hebt er echt iets leuks van gemaakt:) Het gaat steeds beter naar mijn inzicht en er is zeker geen tekort aan reviews. Misschien zou het handig zijn om een soort database te maken met alle gereviewde cognacs erin waarin mensen kunnen sorteren op naam, cijfer, prijs, etc.? Weet niet of het moeilijk te implementeren is maar het zou veel mensen denk ik helpen bij het opzoeken of uitkiezen van een cognac:)

  Ga in ieder geval zo door!

  Gr J

 • Wouter (author) said:

  Bedankt allemaal :D

  @Jeroen Maas en Michiel, helaas heb ik geen (goede) contacten bij Menard en Montifaud, om die reden moet ik ze zelf aanschaffen ;-) dus de duurdere versies (helaas ook geen miniatuur te koop) van deze merken laten nog even op zich wachten ;-P

  @Jones goede vriend! Bedankt voor je leuke bericht, gaat inderdaad steeds beter, zowel het proeven (en de geuren en smaken benoemen) als het beschrijven van de cognacs….
  Vind het een interessant idee om een database te maken! Zal binnenkort eens gaan stoeien met dit idee…. Heb trouwens wel al een overzicht met alle artikelen….

 • Anoniem said:

  Gefeliciteerd CognacReview! Lees de site regelmatig en kan me vaak helemaal vinden in de beschrijvingen. Ga zo door!

 • Wouter (author) said:

  @Jones, wat vind je van de huidige database? Als je over Index gaat, zie je 3 lijsten.

  Met alleen VS, VSOP of XO cognac reviews…. Helaas is de prijs en cijfer beoordeling technisch niet mogelijk te implementeren in deze pagina’s.

Reageer op dit artikel!

Feedback Form