Home » Featured, Mixen met cognac, Overige

Cognac met koffie

No Comment

koffie-cognac2Koffie is één van de favoriete drank in de ochtend. Hetzelfde geldt voor de cognac, maar dan in de avond. Lang geleden merkten mensen op, dat koffie en cognac nogal een interessante combinatie vormen. De combinatie ervan, is in staat om mensen energie te geven, tevens heeft het een positieve invloed op de menselijke bloeddruk.

 

Koffie met cognac is eenvoudig te serveren. Alles wat je hoeft te doen is een glas cognac bij een kop koffie te serveren, vervolgens sip je aan de koffie en de cognac. 

Volgens een ander recept is het mogelijk om de cognac rechtstreeks in een kop koffie te gieten. Maar in dit geval wordt de koffie kouder en verliest cognac zijn smaak bij het mengen met de koffie. Deze combinatie maakt het tevens voor veel mensen mogelijk om geen suiker door de koffie te hoeven doen.

Mijn favoriete koffie bij de cognac is Espresso, en dan voornamelijk een lekkere sterke Nespresso.

Carajillo is een Spaanse manier om koffie te serveren. Carajillo is een klein glaasje sterke koffie met brandy of cognac.

De combinatie van cognac en koffie zorgt voor een hogere bloeddruk en is daarom niet aan te bevelen voor mensen die al een hoge bloeddruk hebben, aangezien zowel koffie als cognac, specifieke invloeden heeft op de verhoging van de bloeddruk.

Tags bij deze post:

Reageer op dit artikel!

Feedback Form